Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Στο καμπαναριό εκκλησίας της Νάπολης πέρασαν το Πάσχα δύο απολυμένοι εργαζόμενοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο καμπαναριό εκκλησίας της Νάπολης πέρασαν το Πάσχα δύο απολυμένοι εργαζόμενοι

Πάσχα πάνω στο καμπαναριό της εκκλησίας του Κάρμινε στην πλατεία Μερκάτο στη Νάπολη πέρασαν δύο απολυμένοι, από το 2014, εργαζόμενοι της εταιρείας FiatCryshlerAutomobiles (FCA) του Πομιλιάνο, διαμαρτυρόμενοι γιατί εξαιτίας μίας τεχνικής πρόβλεψης, οι απολυθέντες δεν προβλέπεται να λαμβάνουν το εγγυημένο κοινωνικό επίδομα.

Οι Μίμο Μινιάνο και Μάρκο Κουζάνο, ύψωσαν από το καμπαναριό του ναού και μία επιγραφή που έγραφε: «Εγγυημένο κοινωνικό επίδομα για τους απολυμένους δεν υπάρχει». Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και πολλοί άλλοι απολυμένοι, ή άνεργοι, που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της χορήγησης του επιδόματος, που αποτελούσε την προεκλογική ‘σημαία’ του κόμματος των Πέντε Αστέρων και η αμφιλεγόμενη μέθοδος και τα κριτήρια της καταβολής του έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Οι δύο απολυμένοι, λόγω του γεγονότων ότι είχαν προεισπράξει μισθούς -τους οποίους μετά την απόλυση όμως είχαν επιστρέψει στην εταιρεία- φαίνεται να μην πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο κοινωνικό αυτό μέτρο.

Όπως τονίζει ο Μινιόνε, «δεν βρισκόμαστε εδώ νηστικοί και άγρυπνοι, έκθετοι στην υγρασία και τον αέρα της νύχτας για μία προσωπική υπόθεση. Εάν ο πρόεδρος του γραφείου κοινωνικών υπηρεσιών κι επιδομάτων (Inps) πιστεύει πως θα επιλύσει το πρόβλημα δίνοντάς μας δύο δεκάρες από το επίδομα κάνει λάθος. Η μάχη μας είναι πολιτική και ξεπερνά το προσωπικό επίπεδο. Εμείς πιστεύουμε πως η νομοθεσία για το κοινωνικό επίδομα θα πρέπει να τροποποιηθεί και θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρο για την προστασία των απολυμένων».

Να περιληφθεί το κοινωνικό επίδομα ως εγγύηση

«Ζητούμε να περιληφθεί το κοινωνικό επίδομα ως εγγύηση για όποιον απολύεται στο πλαίσιο πολιτικο-συνδικαλιστικών αντίποινων όπως είναι η δική μας περίπτωση. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναμένουν δικαστικές αποφάσεις δεκαετούς διάρκειας για να δικαιωθούν χωρίς να έχουν εισοδήματα», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Inps Πασκουάλε Τριντίκο δήλωσε πως ήλθε σε επαφή με τον τοπικό διευθυντή της υπηρεσίας στη Νάπολη κι έκλεισε μαζί του συνάντηση προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και συνάμα κάλεσε τους δύο πρώην εργαζόμενους να σταματήσουν τη διαμαρτυρία τους. Κάτι που ο Μινιάνο το απέκλεισε, τονίζοντας «πως εμείς δεν δεχόμαστε χάρες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ