Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

Το ΑΦΜ πάει στα… δικαστήρια! Υποχρεωτική η αναγραφή του στα δικόγραφα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το ΑΦΜ πάει στα… δικαστήρια! Υποχρεωτική η αναγραφή του στα δικόγραφα
Την υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και στα δικόγραφα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Στα δικόγραφα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, μαζί με τα λοιπά στοιχεία της ταυτότητας και τη διεύθυνση κατοικίας εκείνου που ασκεί το ένδικο μέσω (π.χ. του ενάγοντα) το άρθρο 72 του υπό διαβούλευση πολυνομοσχεδίου προβλέπει και την υποχρέωση αναγραφής του ΑΦΜ.
Έτσι, η παρ. 2 του άρθρου 17 του π.δ. 18/1989 τροποποιείται ως εξής:
«2. Το δικόγραφο πρέπει να περιέχει το όνομα εκείνου που ασκεί το ένδικο μέσο, τη διεύθυνση της κατοικίας του, τον αριθμό φορολογικού του μητρώου, την προσβαλλόμενη πράξη ή απόφαση, τους συγκεκριμένους λόγους στους οποίους στηρίζεται το ένδικο μέσο, χρονολογία και υπογραφή».
Περαιτέρω, η περ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 45 του ν. 2717/1999 (Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) τροποποιείται ως εξής:
«γ) αν υποβάλλεται μεν από φυσικό πρόσωπο, το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό φορολογικού μητρώου, ηλεκτρονική διεύθυνση και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας και του χώρου εργασίας του ίδιου, του νόμιμου αντιπροσώπου του και, αν υπάρχουν, του δικαστικού πληρεξούσιου και του αντικλήτου του, αν υποβάλλεται δε από νομικό πρόσωπο, ένωση προσώπων ή ομάδα περιουσίας, την επωνυμία και την έδρα τους, τον αριθμό φορολογικού μητρώου καθώς και το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό φορολογικού μητρώου, ηλεκτρονική διεύθυνση και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας και του χώρου εργασίας του εκπροσώπου τους και, αν υπάρχουν, του δικαστικού πληρεξουσίου και του αντικλήτου τους, ενώ, αν υποβάλλεται από το Δημόσιο, τον τίτλο της δημόσιας υπηρεσίας, ηλεκτρονική διεύθυνση και το όργανο που το εκπροσωπεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ