Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ερείπιο η Ιωνίδειος Σχολή στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ερείπιο η Ιωνίδειος Σχολή στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Μάθημα σε κτίριο – ερείπιο συνεχίζουν να κάνουν με φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα οι μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής στον Πειραιά. Μπορεί το σχολείο να ανήκει στην αξιοζήλευτη κατηγορία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων και να είναι διακαής πόθος για εκατοντάδες μαθητές, διότι η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις, αλλά οι εγκαταστάσεις θυμίζουν ερείπιο και έχουν αφεθεί στην τύχη τους με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Βάσει νομοθεσίας η φροντίδα για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων ανήκει στους κατά τόπους δήμους. Ωστόσο, ο δήμος Πειραιά παρότι φιλοξενεί στην περιοχή του ένα από τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία αδιαφορεί και για το κύρος του, αλλά πολύ περισσότερο εγκληματεί κατά της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Χθες οι μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής απελπισμένοι από την αδιαφορία του Δήμου Πειραιά διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο αποδοκιμάζοντας τη δημοτική αρχή Μώραλη για την εγκατάλειψη του ιστορικού σχολείου τους.

Ταβάνια και τοίχοι κρέμονται φουσκωμένα από την υγρασία αποτελώντας δυνάμει βόμβες. Το 2017 ένας μαθητής παραλίγο να χάσει τη ζωή του, όταν έπεσε πάνω του ένα παράθυρο. Και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει διαμαρτυρηθεί σε κάθε τόνο καθώς τα προηγούμενα τρία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις δεν έχει υποστηριχθεί στο ελάχιστο το σχολικό συγκρότημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ