Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: 6χρονο κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία ενώ η μητέρα του έψαχνε για νερό!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΗΠΑ: 6χρονο κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία ενώ η μητέρα του έψαχνε για νερό!

Λίγο πριν γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά της, η 6χρονη  Γκουρουπρέτ Καρ  πέθανε από θερμοπληξία, κάτω από τον καυτό ήλιο, στην έρημο της Αριζόνα ενώ η θερμοκρασία άγγιζε τους 42 βαθμούς Κελσίου.  Η μητέρα της την είχε αφήσει μαζί με άλλους μετανάστες από την Ινδία, ψάχνοντας να βρει νερό για να της δώσει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Επί 22 ώρες αναζητούσε μάταια νερό

Η μητέρα μαζί με άλλη μία μετανάστρια από την Ινδία χρειάστηκαν να περιπλανηθούν για 22 στην έρημο της Αριζόνα πριν εντοπιστούν από τους συνοριοφύλακες, στις 8 το πρωί της Τετάρτης. Τέσσερις ώρες μετά βρήκαν το πτώμα του άτυχου κοριτσιού, 1,6 χιλιόμετρα μετά τα σύνορα των  ΗΠΑ με το Μεξικό.

Η Γκουρουπρέτ Καρ και η μητέρα της ταξίδευαν μαζί με άλλους 5 Ινδούς μετανάστες, τους οποίους είχαν εγκαταλείψει  παράνομοι διακινητές σε μια απομονωμένη παραμεθόρια περιοχή το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), 27χλμ δυτικά του Λούκασβιλ, μια αμερικανική πόλη στα σύνορα με το Μεξικό, 80χλμ νοτιοδυτικά του Τάκσον.

Η συνοριοφυλακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  επέρριψε την ευθύνη για τον θάνατο της 6χρονης στους παράνομους διακινητές που εγκατέλειψαν την γυναίκα και το παιδί στην έρημο.

«Αυτός είναι ένας παράλογος θάνατος που προκλήθηκε από τα καρτέλ που αποκομίζουν κέρδη θέτοντας τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο», δήλωσε ο Ρόι Βιγιαρεάλ, αρχηγός της συνοριοφυλακής του Τάκσον.

Το κορίτσι πέθανε από θερμοπληξία και ο θάνατος της ήταν  ατύχημα, τόνισε ο Γκρεγκ Χες, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της PCOME.

Ο 2ος θάνατος παιδιού, μέσα στη χρονιά

Πρόκειται για το δεύτερο παιδί μεταναστών που χάνει τη ζωή του, φέτος,  στη νότια έρημο της Αριζόνα. Ο θάνατος αυτός πάντως έρχεται να καταδείξει τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οιοικογένειες των μεταναστών, κυρίως από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, που κάτω από υψηλές θερμοκρασίες,  διασχίζουν τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ προς αναζήτηση ασύλου.

Ένας αυξανόμενος αριθμός Ινδών υπηκόων εισέρχονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό, σύμφωνα με αξιωματούχους υπηρεσιών μετανάστευσης. Συγκαταλέγονται στους χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική και την Ασία που δραπετεύουν σε τρίτες χώρες και έπειτα ξεκινούν ένα εξαντλητικό οδοιπορικό μέσω του Μεξικού και των νότιων ερήμων των ΗΠΑ, κατευθυνόμενοι από παράνομες οργανώσεις διακινητών ανθρώπων.

127 μετανάστες πέθαναν πέρυσι

Έως τις 30 Μαΐου φέτος, η PCOME έχει καταγράψει 58 θανάτους μεταναστών στην νότια Αριζόνα, με τους περισσότερους να σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το 2018 η υπηρεσία κατέγραψε 127 θανάτους

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ