Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Μεγαλείο ψυχής! Τουρκοκύπριος έσωσε ένα Ελληνόπουλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μεγαλείο ψυχής! Τουρκοκύπριος έσωσε ένα Ελληνόπουλο

Μπορεί η κατάσταση να είναι από τεταμένη έως εχθρική μεταξύ Ελλάδος Τουρκίας και Κύπρου, όμως ένας Τουρκοκύπριος έδειξε μεγαλείο ψυχής και έσωσε ένα Ελληνόπουλο!

Ο Χασάν Γιασιακούρτ βρισκόταν στο αρχείο δοτών του ευαγούς ιδρύματος «Κεμάλ Σαράτσογλου» και διαπιστώθηκε ότι είναι συμβατός για ένα παιδί στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ίδρυμα θεμελιώθηκε από τον πατέρα του μικρού Κεμάλ, ο οποίος το 2000 βίωνε μια παράλληλη περιπέτεια υγείας με τον μικρό Ελληνοκύπριο Ανδρέα. Τα προβλήματα υγείας των δύο παιδιών τότε είχαν οδηγήσει χιλιάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ameacare.gr, ο Γιασακούρτ έδωσε χθες μόσχευμα και μόλις έμαθε ότι είναι συμβατός δότης για ένα παιδί στην Ελλάδα, φρόντισε εθελοντικά να κάνει όλη τη διαδικασία που χρειάζεται και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Η μόνη μου επιθυμία είναι το παιδί στην Ελλάδα που κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, να γίνει άμεσα καλά. Κανέναν δεν πρέπει να φοβίζει το να γίνει δότης μυελού των οστών».

Ο βοηθός συντονιστής του ιδρύματος Κεμάλ Σαράτσιογλου, Σερβέτ Οζεράλπ, ευχαρίστησε τον δότη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό κέντρο Αμμοχώστου, όπου έγινε η διαδικασία για τη λήψη του μοσχεύματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ