Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Νέα κόμματα εν όψει εκλογών: Από το «Βασανίζομαι» στην «Βόρεια Λίγκα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα κόμματα εν όψει εκλογών: Από το «Βασανίζομαι» στην «Βόρεια Λίγκα»

Κοντά στα δέκα νέα κόμματα έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής,  τουλάχιστον, ιδρυτική δήλωση στον Άρειο Πάγο προκειμένου να  κατοχυρώσουν το δικαίωμα να κατέλθουν στις επερχόμενες εκλογές.

Μεταξύ αυτών είναι το κόμμα «Βασανίζομαι» με εκπρόσωπο  τον Ιωάννη Ντάλιο. Το εν λόγω κόμμα έχει καταθέσει μόνο την  δήλωση  ίδρυσης και «χρωστάει», όπως προβλέπεται βάσει του νόμου, το  καταστατικό (το οποίο εκ του τίτλου του και μόνο αναμένεται με ενδιαφέρον), και τις 200 υπογραφές πολιτών που απαιτούνται.

Μεταξύ αυτών που ετοιμάζονται να κατεβαίνουν είναι και ο δημοσιογράφος Τάκης Μουσάς, που το όνομά του είχε εμπλακεί στην  αποκαλούμενη υπόθεση των «εκβιαστών δημοσιογράφων». Το κόμμα του λέγεται «Υπερήφανη, Ελεύθερη Ελλάδα» και έχει καταθέσει όλα τα προβλεπόμενα: ιδρυτική δήλωση, έμβλημα, καταστατικό,υπογραφές. Το ίδιο και το κόμμα του Αλέξη Μητρόπουλου «Όρθια Ελλάδα, ΕΝΥΠΕΚΚ», όπως και αυτό του Σάββα Τσιτουρίδη «Ελεύθερη Ελλάδα».

Στα νέα κόμματα περιλαμβάνονται ακόμη η «Βόρεια Λένγκα» με εκπρόσωπο τον Χρήστο Ορφανίδη, η «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων-Λαϊκή Συσπείρωση» του Οδυσσέα Τηληγάδα, η «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση-ΕΠΟΣ»  του Μιχαήλ Πάτσικα και το κόμμα «Ειρήνη, Πρόοδος, Αρετή και Ευημερία-ΕΙΠΑΕΥ» του Γαβριήλ Κώτση (έχει καταθέσει μόνο ιδρυτική δήλωση).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ