Τετάρτη 08 Μαϊου 2024

ΟΗΕ: «Σαουδάραβες αξιωματούχοι σχεδίασαν και διέπραξαν τη δολοφονία Κασόγκι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΟΗΕ: «Σαουδάραβες αξιωματούχοι σχεδίασαν και διέπραξαν τη δολοφονία Κασόγκι»

H ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, Ανιές Καλαμάρ, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την Κωνσταντινούπολη και μαζί με τους συνεργάτες της πραγματοποίησαν έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, αναζητώντας στοιχεία για τη δολοφονία Κασόγκι, ανέφερε στο πόρισμά της ότι Σαουδάραβες αξιωματούχοι «σχεδίασαν και διέπραξαν» το στυγνό έγκλημα και «υπονόμευσαν σοβαρά» τις έρευνες.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν δήλωσε πως η «πλήρης έλλειψη διαφάνειας» από τους Σαουδάραβες αξιωματούχους που ερευνούν τη δολοφονία του Κασόγκι προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πλήττει την αξιοπιστία τους.

Στις ΗΠΑ, δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times αναφέρει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είχε απειλήσει το 2017 πως θα έφθανε στο σημείο να χρησιμοποιήσει «μια σφαίρα» εναντίον του Τζαμάλ Κασόγκι εάν ο δημοσιογράφος δεν έπαυε να επικρίνει το σουνιτικό βασίλειο.

Στο μεταξύ, η μνηστή του Κασόγκι, Χατιτσέ Τσενγκίζ μίλησε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Τζαμάλ Κασόγκι: η ζωή του, η μάχη του, τα μυστικά του», το οποίο έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι και Σινάν Ονούς και βασίζεται σε μαρτυρίες της ίδιας. Μεταξύ άλλων, η Τσενγκίζ εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να αλλάξουν στάση αναφορικά με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ