Οι πολλές ώρες στα social media φέρνουν κατάθλιψη

Ροπή στην κατάθλιψη φαίνεται να έχουν οι έφηβοι που αφιερώνουν πολλές ώρες στα social media και στην τηλεόραση, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων. Η αιτία του προβλήματος ξεκινάει από το γεγονός ότι οι έφηβοι, βλέποντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την «τέλεια» ζωή των συνομηλίκων τους, μπαίνουν στην διαδικασία της σύγκρισης. Ο ερευνητής Ελρόι Μπερς από […]

NEWSROOM

Ροπή στην κατάθλιψη φαίνεται να έχουν οι έφηβοι που αφιερώνουν πολλές ώρες στα social media και στην τηλεόραση, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων.

Η αιτία του προβλήματος ξεκινάει από το γεγονός ότι οι έφηβοι, βλέποντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την «τέλεια» ζωή των συνομηλίκων τους, μπαίνουν στην διαδικασία της σύγκρισης.

Ο ερευνητής Ελρόι Μπερς από το τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ υποστηρίζει ότι, μέσω των social media οι έφηβοι εκτίθενται σε εικόνες συνομηλίκων τους που μπορεί να έχουν άψογο σώμα ή να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Οι συνεχείς συγκρίσεις με άλλους οδηγούν σε πιο σοβαρή κατάθλιψη, προσθέτει.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής ερευνήτρια Πατρίσια Κόνροντ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής υποστηρίζει ότι, ο έλεγχος της διάρκειας ενασχόλησης με τα social media και την τηλεόραση, θα μπορούσε να είναι σημαντικός τρόπος για να βοηθηθούν ο νέοι με προδιάθεση στην κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr