Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παράσταση πολιτικής αγωγής για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, εκ μέρους θυμάτων, θα δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παράσταση πολιτικής αγωγής για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, εκ μέρους θυμάτων, θα δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας

Παράσταση πολιτικής αγωγής, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Αλέξη Κούγια πρόκειται αύριο να καταθέσουν οι οικογένειες πέντε θυμάτων της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα, το Νοέμβριο του 2017,  όπου χάθηκαν συνολικά  25  άνθρωποι.

Ο κ. Κούγιας εκπροσωπώντας τις πέντε οικογένειες αλλά και μία ακόμη γυναίκα που τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πλημμύρας αλλά ευτυχώς επέζησε, θα επισκεφτεί την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων.

Για την υπόθεση αυτή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον περασμένο Μάρτιο για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Συγκεκριμένα για:

– Πλημμύρα από αμέλεια

– Ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή

– Σωματική βλάβη από υπόχρεο δια παραλείψεως κατά συρροή και

– Παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.

Η δίωξη στρέφεται σε βάρος προσώπων από την Περιφέρεια Αττικής,  τα δύο  αρμόδια δασαρχεία και τους δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και Νέας Περάματος.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι έχουν καταστεί η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και δύο υπάλληλοι των δασαρχείων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ