Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Σοκάρουν τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκάρουν τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα (video)

Στον απόηχο του θανάτου του εικονολήπτη στην Καλαμάτα από σαΐτα και του τραυματισμού του 8χρονου κοριτσιού στη Θήβα από αδέσποτη σφαίρα, το δελτίου ειδήσεων του OpenTv μετέδωσε εικόνες από άλλα πασχαλινά έθιμα που προκαλούν αποτροπιασμό, όπως το υπαίθριο σφαγείο στην Κέρκυρα, αλλά και η ρίψη μολότοφ στην Άνω Γλυφάδα το βράδυ της Ανάστασης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η αυλή και οι γύρω δρόμοι του ναού της Αναλήψεως την Τερψιθέα της Γλυφάδας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης αμέσως μετά το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη». Οι βόμβες μολότοφ έπεφταν βροχή δίπλα  από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ όσοι δεν γνώριζαν το έθιμο έσπευσαν γρήγορα να απομακρυνθούν από το σημείο. Και μπορεί φέτος να μη συνέβη κάτι κακό, αλλά με μαθηματική ακρίβεια και όσο δεν λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας, ο κίνδυνος θα παραμονεύει ανά πάσα στιγμή.

Στο χωριό Μαντούκι της Κέρκυρας, τα στενά δρομάκια μετατράπηκαν σε υπαίθριο σφαγείο, καθώς ένας άνδρας σφάζει ένα αρνί στη μέση του δρόμου. Την ίδια ώρα μια ακτιβίστρια που κατέγραφε τη σκηνή λιποθύμησε από το αποτρόπαιο θέαμα. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν οι κάτοικοι ισχυρίζονταν, πως δεν γνώριζαν τίποτα και δεν έσφαξαν κανένα ζώο. Ωστόσο ακτιβιστές κατέγραψαν ζώα να είναι δεμένα και υποσιτισμένα για μέρες με μια κόκκινη κορδέλα δεμένη στο κεφάλι τους.

Δείτε το video:

ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ