Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στις φυλακές και τα δικαστήρια της Κομοτηνής οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις φυλακές και τα δικαστήρια της Κομοτηνής οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ

Φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επέλεξαν την Κομοτηνή, προκειμένου να επισκεφτούν τις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής και τα δικαστήρια Κομοτηνής.

Τους φοιτητές συνόδευε ο επίκουρος καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ. Γιώργος Νούσκαλης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2018 όπως αναφέρει το xronos.gr.

Στις φυλακές έγινε ενημέρωση από τον διευθυντή της μονάδας Θεοχάρη Σταυρόπουλο και τον αναπληρωτή διευθυντή Αθανάσιο Σιαμπάνη. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατουμένων. Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία ενημερώθηκαν είναι το καθεστώς των αδειών, η υφ´ όρων απόλυσης, το «βραχιολάκι», η νομική βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους κρατούμενους, το εκλογικό δικαίωμα, η εκπαίδευση, το δικαίωμα των επισκέψεων, ο ευεργετικός υπολογισμός της ποινής, το δικαίωμα εργασίας, η θεραπεία για. την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, η θρησκευτική ελευθερία, οι μεταγωγές και μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Παράλληλα, οι φοιτητές πραγματοποίησαν επίσκεψη και στα δικαστήρια, όπου φιλοξενήθηκαν μετά από σχετική άδεια στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης. 

Ταυτόχρονα, έγινε διεξοδική ανάλυση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνα Μελισσάρη σε θέματα που άπτονται της φύσης και της λειτουργικής αρμοδιότητας του εισαγγελέα. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση με αναφορά σε περιστατικά από την υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής Ροδόπης (από τις κυρίες Χριστίνα Σιμάκη, Χαρά Τσάκατου, Άννα Πετρίδη) και μοιράστηκε σχετικό υλικό στους φοιτητές, δηλαδή υποδείγματα διατάξεων, νομοθεσία, αποφάσεις, βουλεύματα, κλπ. Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα ζητήματα ανηλίκων και στο πως τα διαχειρίζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών στη Ροδόπη, είτε σε στάδιο πρόληψης είτε όταν οι ανήλικοι βρίσκονται σε στάδιο παραβατικό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ