Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στο δικαστικό συμβούλιο προσφεύγει ο 29χρονος ηθοποιός Γιώργος Καρκάς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο δικαστικό συμβούλιο προσφεύγει ο 29χρονος ηθοποιός Γιώργος Καρκάς

Έτοιμος να προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας προκειμένου να αποφυλακιστεί είναι ο 29χρονος ηθοποιός Γιώργος Καρκάς που φέρεται να βίασε τον οδηγό ταξί τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποβάλλει αίτημα της αντικατάστασης, της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, υυποστηρίζοντας πως στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στηριχθεί την κατηγορία. Παράλληλα, ο ίδιος αναμένεται να ισχυριστεί -όπως έχει ήδη κάνει- ότι δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε πρόκειται να προχωρήσει στη διάπραξη αδικημάτων, εφόσον αφεθεί ελεύθερος.

Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων

Η απόφαση για προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο ήρθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση της 18ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, να απορρίψει με διάταξή της την αίτηση του ηθοποιού, ο οποίος μέχρι σήμερα κρατείται στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Η δικαστική λειτουργός φαίνεται πως υιοθέτησε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαργαρίτη Κωστιμπά, ο οποίος πρότεινε να παραμείνει κρατούμενος ο 29χρονος, καθώς -όπως υποστηρίζει- είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Είναι άτομο το οποίο και στο παρελθόν εμφάνισε περίεργη συμπεριφορά απέναντι σε οδηγούς της ΒΕΑΤ, η οποία οδήγησε και στη διαγραφή του πρώτου λογαριασμού, δείχνοντας να αναζητά θύμα για τις σεξουαλικές του ορέξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός. Παράλληλα, στην πρότασή του υποστηρίζει πως οι εργαστηριακές και ιατρικές εκθέσεις, οι οποίες δεν αποδεικνύουν με ευκρίνεια τη συμμετοχή του ηθοποιού σε οποιαδήποτε πράξη, δεν οδηγούν επί της ουσίας σε ασφαλή συμπεράσματα και δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Στην εισαγγελική εισήγηση γίνεται ξεχωριστή αναφορά και στη ναρκωτική ουσία Jungle Juice Platinum, που υπάγεται την κατηγορία των poppers και έχει ως αποτέλεσμα μια άμεση πτώση της πίεσης του αίματος, η οποία «μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των αισθήσεων (εξαρτάται από την εισπνεόμενη ποσότητα) και από την πιθανή συνέργεια με άλλους παράγοντες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ