Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γουαϊδό ζήτησε η ανώτερη δικαστική αρχή της Βενεζουέλας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γουαϊδό ζήτησε η ανώτερη δικαστική αρχή της Βενεζουέλας

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό ζήτησε από τους βουλευτές η ανώτερη δικαστική αρχή της Βενεζουέλας καθώς «παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια που του είχε επιβληθεί».

«Δηλώνουμε την καταφρόνηση του δικαστηρίου από τον πολίτη Χουάν Γκεράρντο Αντόνιο Γουαϊδό Μαρκιέζ. Δόθηκε εντολή να σταλούν επικυρωμένα αντίγραφα της παρούσας απόφασης στον πρόεδρο της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης με σκοπό της άρσης της βουλευτικής ασυλίας», διακήρυξε ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μάικελ Μορένο. Λίγες ώρες μετά την εξέλιξη αυτή, ο Χουάν Γουαϊδό ηγήθηκε μιας συγκέντρωσης στο Καράκας, κατά την οποία συνέβησαν επεισόδια και ακολούθησε ρίψη δακρυγόνων από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο Γουαϊδό δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του κατά της κυβέρνησης Μαδούρο, παρά το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι θα του στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για 15 χρόνια, με την κατηγορία της διαφθοράς.

«Εκείνοι που φοβούνται είναι αυτοί που χρησιμοποιούν όπλα, είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αέριο. Εμφανιζόμαστε με γενναιότητα, ανά πάσα στιγμή επειδή δεν φοβόμαστε, γιατί είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε», διαμήνυσε ο Γουαϊδό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ