Σάββατο 01 Απριλίου 2023

1,5 εκατομμύριο ευρώ υπερωρίες στους δικαστικούς υπαλλήλους

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προς το οικονομικό επιτελείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
1,5 εκατομμύριο ευρώ υπερωρίες στους δικαστικούς υπαλλήλους EUROKINISSΙ

Την καταβολή υπερωριών ύψους 1,5 εκατομμυρίων προς τους δικαστικούς υπαλλήλους της χώρας ενέκρινε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση του ποσού.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας υπέβαλε προτάσεις για τη μεταφορά των πιστώσεων που είχαν εξοικονομηθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι αμοιβές υπερωριακής απασχόλησης των δικαστικών υπαλλήλων αφορούν την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022.

Όπως αναφέρεται, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη μεταφορά των ποσών, έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών, δεδομένου ότι η εξοικονόμηση των πόρων που διατίθενται προς τους δικαστικούς υπαλλήλους είναι αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι από την μεταφορά των πιστώσεων δεν προκαλείται καμία πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση, ενώ ταυτόχρονα η υπερωριακή αμοιβή στους δικαστικούς υπαλλήλους συνιστά ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συνεισφοράς τους στο δικαστικό σύστημα, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο.

Τσιάρας

eurokinissi

Η θέση της ΟΔΥΕ για τις υπερωρίες των δικαστικών υπαλλήλων

Τα προβλήματα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών, της μισθολογικής καθίζησής τους, αλλά και της μη καταβολής των υπερωριών, είχαν επισημανθεί στην προ ημερών συνάντηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε αυτήν, όπως έγραψε το dikastiko.gr περιέγραψαν σειρά κωμικοτραγικών περιστατικών, με αφορμή τα τεράστια κενά σε οργανικές θέσεις που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

«Προφανώς, θεωρούμε θετικό το να δοθεί ένα «πιο αξιοπρεπές» ποσό, από τις 270.000 ευρώ, που ανέφερε η πρόσφατη απόφαση. Βέβαια και πάλι, το αναφερόμενο ποσό του 1.000.000 ευρώ αντιστοιχεί στην κάλυψη μικρού μέρους των χιλιάδων απλήρωτων υπερωριών, που καθημερινά, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες προσφέρουν στις υπηρεσίες τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι όλης της χώρας. Και φυσικά μια έκτακτη παροχή, αυτού του τύπου, ούτε λύνει το χρόνιο πρόβλημα, ούτε αποκαθιστά τις αδικίες στις αμοιβές μας» σημείωσαν.

Και πρόσθεταν «φυσικά δεν ξεχνούμε την δέσμευση του κ. Υπουργού, πριν από δύο χρόνια, για καταβολή 20 ωρών τον μήνα σε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους λόγω των πολλών κενών οργανικών θέσεων αλλά και της ιδιαίτερης βαρύτητας των αντικειμένων εργασίας τους η οποία δεν έγινε ποτέ πράξη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ