Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι για τα επεισόδια στη Νεα Σμύρνη -Απολογούνται τις επόμενες ώρες οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Ελεύθεροι με τον όρο της επίβλεψης από κοινωνικο λειτουργό αφέθηκαν οι 7 ανήλικοι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι για τα επεισόδια στη Νεα Σμύρνη -Απολογούνται τις επόμενες ώρες οι υπόλοιποι συλληφθέντες
Και οι 7 συλληφθέντες κατηγορούνται για κακουργήματα και πλημμελήματα (μεταξύ αυτών εκρηξεις, κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη κοινής ειρήνης και σωματικές βλάβες), δεν εμπλέκονται όμως στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού του 28χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι βρίσκονταν τυχαία στο σημείο εκδήλωσης των επεισοδίων.

“Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί” υποστήριξε ένας 17χρονος κατηγορούμενος.
Αλλος17χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε
“Βρισκόμουν με 4 φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπιτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση”.
Και οι επτά θα δικαστούν υπό τις ειδικές (λιγότερο αυστηρές) διαδικασίες που ορίζει ο νόμος περί ανηλίκων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ