13 κατηγορούμενοι για τα δάνεια της ΑΤΕ στη SEX FORM

NEWSROOM icon
NEWSROOM
13 κατηγορούμενοι για τα δάνεια της ΑΤΕ στη SEX FORM

Ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή διαφθοράς, Σωτήρη Τσουβαλά, θα βρεθούν προκειμένου να απολογηθούν, συνολικά 13 κατηγορούμενοι για  δάνεια ύψους 134 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002 – 2005, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων – ενδυμάτων SEX FORM. Η εταιρεία πτώχευσε το 2008.

Οι 13 κατηγορούμενοι, πρόκειται να απολογηθούν -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Μηλιάκος, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που άναψαν το «πράσινο» φως για τα δάνεια, καθώς και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, με βάση πόρισμα της Τράπεζα της Ελλάδος, υπήρχαν κραυγαλέες, παρατυπίες ως προς τη διαδικασία  χορηγήσεων προς την εταιρεία, αλλά και αδυναμία προσδιορισμού του που κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού από τους μετόχους.

Η έρευνα για τα δάνεια της ΑΤΕ, που μπήκε σε ειδική εκκαθάριση το 2012, άρχισε το 2015, όταν ο τότε Υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, έστειλε πόρισμα – «φωτιά»  της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προς τις Εισαγγελικές Αρχές. Από αυτό προέκυπτε πως η ζημία της Τράπεζας από τα «θαλασσοδάνεια» που χορήγησε την περίοδο 2000 – 2012 αγγίζει τα 5 δισεκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ