Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άρειος Πάγος: Το αδίκημα της “εκμετάλλευσης πόρνης” δεν διώκεται πλέον

Το αδίκημα του 50χρονου κατηγορούμενου έχει καταργηθεί με τον νέο Κώδικα σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: Το αδίκημα της “εκμετάλλευσης πόρνης” δεν διώκεται πλέον

Η εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα οδήγησε σε αθώωση από τον Άρειο Πάγο, 50χρονο κατηγορούμενο για «εκμετάλλευση πόρνης», καθώς το αδίκημα έχει καταργηθεί.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή, για εκμετάλλευση πόρνης, αλλά οι αρεοπαγίτες, του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος αναφέρουν ότι με το νέο Ποινικό Κώδικα,  η   πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Ειδικότερα, το 2018 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 50χρονος Αλβανός  υπήκοος κηρύχθηκε ένοχος  γιατί  «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάϊο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της».

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο 50χρόνος «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας,  η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν  επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του». Έτσι, ο αλλοδαπός άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ