Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Εισαγγελική έρευνα: Ανασύρονται οι καταγγελίες “βόμβα” Κοντονή ; – “Υπήρξε σκοπιμότητα στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της δωροδοκίας” λέει ο πρώην υπουργός

"Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω", είχε αναφέρει ο κ. Κοντονής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα: Ανασύρονται οι  καταγγελίες “βόμβα” Κοντονή ; – “Υπήρξε σκοπιμότητα στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της δωροδοκίας” λέει ο πρώην υπουργός

Το ενδεχόμενο ανάσυρσης από το αρχείο παλαιότερης δικογραφίας που αφορούσε σε καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή εξετάζει η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει ότι η μετατροπή του του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε έπειτα από πιέσεις και για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Τότε είχε διαταχθεί έρευνα και η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο, αλλά με αφορμή νεότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αναφορικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, η δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και τέθηκε στο αρχείο με την έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών, επανεξετάζεται προκειμένου να διερευνηθεί  αν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάσυρσης της από το αρχείο ούτως ώστε να διερευνηθεί η τέλεση ή μη αξιόποινων αξιόποινων πράξεων.

Στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Κοντονής έριξε νέες «βόμβες» για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019  μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις».

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. 

Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Μετά τις νέες δηλώσεις του κ. Κοντονή αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, θα εξεταστεί από την εισαγγελία εφετών μετά από σχετικό ερώτημα της εισαγγελίας πρωτοδικών εάν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάσυρσης της από το αρχείο ούτως ώστε να διερευνηθεί η τέλεση ή μη αξιόποινων αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ