Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ο δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ στα βίντεο – ντοκουμέντο – Σε οπτικό υλικό από κάμερες έχουν στραφεί οι έρευνες για να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση /BINTEO

 Στα χέρια των αρχών βρίσκονται ήδη τρία βίντεο με τις κινήσεις των δραστών. Μέσω αυτών επιχειρούν να διακρίνουν στοιχεία για τους δράστες, αλλά και για τον τρόπο οργάνωσης της επίθεσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ στα βίντεο – ντοκουμέντο – Σε οπτικό υλικό από κάμερες έχουν στραφεί οι έρευνες για να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση /BINTEO youtube

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του δημοσιογράφου. Στο μικροσκόπιό τους έχουν μπει τρία βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που καταγράφουν σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης τους δράστες και ενδεχομένως θα δώσουν σημαντικά στοιχεία στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στα βίντεο καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν τον αστυνομικό συντάκτη και να διαφύγουν μετά τη δολοφονία. Σημειώνεται, δε, ότι το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές αναζητούν και άλλο οπτικό υλικό από κάμερες κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο Γ. Καραϊβάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό, όπου εργαζόταν, μέχρι λίγα μέτρα από το σπίτι του στον Αλίμο, όπου και δέχθηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει τα τελευταία 24ωρα όλες τις κάμερες ασφαλείας από οικήματα και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει την πορεία του ακολούθησαν οι δράστες. Αναζητούν βίντεο όχι μόνο από την ημέρα της εκτέλεσης, αλλά και από τις προηγούμενες, καθώς εκτιμούν πως ο δημοσιογράφος παρακολουθείτο εδώ και καιρό.

Στόχος είναι μέσα από το οπτικό υλικό να φτιάξουν το προφίλ των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ. Όπως αναφέρεται, μέχρι στιγμής, ο συνεπιβάτης φορούσε κουκούλα, γυαλιά ηλίου και μάσκα με αφορμή τον κορονοϊό, για να μην μπορούν να τον αναγνωρίσουν, χακί μπουφάν και μαύρο παντελόνι, ενώ ο οδηγός φορούσε κράνος άσπρου χρώματος.

Εξαρχής, οι αρχές θεώρησαν πως υπήρχε και μία δεύτερη ομάδα υποστήριξης και για το λόγο αυτό εξετάζουν στοιχεία για το ενδεχόμενο να υπήρχαν δυο ομάδες, οι οποίες έδρασαν. Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Ήταν επαγγελματίες, λένε αστυνομικές πηγές

Από τις πρώτες ώρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται, επίσης τα κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές που είχε χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Καραϊβάζ, προκειμένου να διακριβωθεί – μέσω και της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου – εάν είχε δεχθεί κάποιες απειλές αλλά και ποια άλλα τηλέφωνα εκπέμπουν στο συγκεκριμένο χώρο της δολοφονίας και ευρύτερα στην περιοχή Αλίμου.

Σε κάθε περίπτωση, δύο μέρες μετά, οι αστυνομικές αρχές επιμένουν στο σενάριο πως επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει και η πιθανότητα να είναι επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό που δεν γνώριζαν καν το θύμα, αλλά έναντι αμοιβής ανέλαβαν τη δολοφονία του.

«Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε»είπε στο MEGA πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελούν και οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις καταθέσεις στην αστυνομία. Μιλώντας στο ΑΝΤ1 και στους «Πρωϊνούς Τύπους» ένας εκ των τριών δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονταν στον σημείο της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ  είπε «ήμουν μπροστά και είδα το δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο και συνέχισε λέγοντας πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο».

Πρόσθεσε: «Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του». Όπως συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων. Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1,80 με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν.

«Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε την αστυνομία» , είπε. Ερωτηθείς αν μίλησε κανείς και κυρίως ο Γιώργος Καραϊβάζ, είπε πως, «το μόνο που άκουσα ήταν ένα «ωω».

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: MEGA, ANTENNA,iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ