Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η δίκη του “τσολιά” πατέρα αρνητή – Μηνύθηκε από το διευθυντή δημοτικού σχολείου

Εμφανίστηκε στα δικαστήρια ντυμένος τσολιάς και επέμεινε στις απόψεις του για τη μη χρήση μάσκας από το παιδί του. Την Τρίτη η διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η δίκη του “τσολιά” πατέρα αρνητή – Μηνύθηκε από το διευθυντή δημοτικού σχολείου Freepik

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με γονείς αρνητές, που δεν θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν self test και να φορέσουν μάσκα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο.

Αυτή τη φορά ένας πατέρας αρνητής σε περιοχή του Πύργου, θέλησε να δηλώσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις απόψεις του για τον κορονοϊό και εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ντυμένος… τσολιάς στα δικαστήρια.

Εκεί παρουσιάστηκε μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου και οδήγησε στη σύλληψή του. Ο ίδιος κατηγορεί τον διευθυντή του σχολείου που φοιτά η 10χρονη κόρη του, επειδή τον μήνυσε για μη χρήση μάσκας από το παιδί.

Σύμφωνα με τη μήνυση το παιδί είχε λάβει εντολή από τους γονείς του να μην φορέσει μάσκα παρά μόνο εάν του χορηγούσε το σχολείο κάποια ειδική πιστοποιημένη.

Αποτέλεσμα ήταν το 10χρονο κορίτσι να παραμείνει στον ειδικό χώρο του σχολείου μαζί με έναν εκπαιδευτικό καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Μάλιστα το περιστατικό είχε επαναληφθεί και ο διευθυντής για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη μαθήτρια είχε αγοράσει ειδική μάσκα από το φαρμακείο.

Ωστόσο, οι αναρτήσεις του πατέρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εκείνες που ξεχείλισαν το ποτήρι, με τον διευθυντή του δημοτικού να υποβάλλει μήνυση και να ζητά την ποινική του δίωξη.

Το παιδί είναι σαν να μπαίνει τιμωρία

«Δεν είμαι ψεκασμένος, δεν είμαι αρνητής, είμαι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και θα το κερδίσω το δικαστήριο» είχε πει ο πατέρας αρνητής μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega.

«Έστειλε πάλι το παιδί του χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα πάλι να εφαρμόσουμε τη διαδικασία του πρωτοκόλλου» είπε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου. Το παιδί έμεινε για ώρες απομονωμένο σε μια άδεια αίθουσα, καθώς χωρίς μάσκα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

«Το παιδί του αυτή τη στιγμή είναι σαν είναι σε τιμωρία. Στον ειδικό χώρο και να μην μπορεί να πάει με τα’ άλλα τα παιδάκια. Το παιδάκι είναι τρομοκρατημένο και χειραγωγημένο. Γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών» συμπλήρωσε ο διευθυντής του σχολείου.

«Το παιδάκι στεναχωριέται γιατί του λένε «εσύ είσαι εδώ μέσα το κρούσμα, εσύ θα μας κολλήσεις όλους». Και το βάζουν σε μια άκρη και παθαίνει ψυχολογικό το παιδί μου», λέει ο πατέρας.

Εντύπωση ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός πως τις προηγούμενες μέρες η μαθήτρια παρουσιάστηκε στο σχολείο της φορώντας κανονικά μάσκα.«Χτες και προχτές φορούσε κανονικά τη μάσκα και σήμερα απαιτούσε να του χορηγήσουμε ειδική μάσκα FFP2» αναφέρεται από τη διεύθυνση του σχολείου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ