Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη των τριών αστυνομικών για την υπόθεση με το θάνατο του Β. Μάγγου

Ο πατέρας του Βασίλη εξέφρασε παρ' όλα αυτά την ικανοποίησή του για τις ενέργειες του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, στον οποίο έχει προσφύγει η οικογένεια με τα στοιχεία που διαθέτει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Ξεκινάει η δίκη των τριών αστυνομικών για την υπόθεση με το θάνατο του Β. Μάγγου Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση με το θάνατο του Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, καθώς την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τριών αστυνομικών που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 27χρονο, μετά από την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας του Βόλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων και όχι μόνο της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που δικάζει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο Γιάννης Μάγγος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου σημείωσε ότι η δίκη της Τετάρτης «δεν προκύπτει από τη δική μας μήνυση, αλλά από αυτή του εισαγγελέα και η δική μας θα πάει στο αρχείο όπως φαίνεται. Θα εμφανιστούμε ως μάρτυρες σε αυτή τη δίκη, χωρίς την παρουσία των δικηγόρων μας σε μια δίκη που δεν έχει σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και που έχουν υποβιβαστεί όλες οι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Καταθέσαμε δύο ενστάσεις και αυτές απορρίφθηκαν».

Ο πατέρας του Βασίλη εξέφρασε παρ’ όλα αυτά την ικανοποίησή του για τις ενέργειες του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, στον οποίο έχει προσφύγει η οικογένεια με τα στοιχεία που διαθέτει, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας φαίνεται ότι θα ζητήσει και άλλες καταθέσεις, καθώς θεωρεί ότι οι πράξεις σε βάρος του Βασίλη Μάγγου είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ το καλοκαίρι του 2020.

Ο Βασίλης Μάγγος είχε νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες και πήρε εξιτήριο στις 17 Ιουνίου 2020. Σε ανάρτηση που είχε κάνει ο ίδιος μέσα από το νοσοκομείο είχε αναφέρει ότι θα χρειαστεί μήνες αποθεραπείας. Δυστυχώς ο Βασίλης βρέθηκε νεκρός από την μητέρα του στο σπίτι του, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 14 Ιουλίου 2020.

υπόθεση Βασίλη Μάγγου

Eurokinissi

Δίκη αστυνομικών: “Η υπόθεση πρέπει να κριθεί συνολικά” λέει ο Γ. Μάγγος

Η οικογένεια είχε καταθέσει προσφυγή στη Λάρισα, κι όπως συμπλήρωσε ο κ. Μάγγος «αυτές τις μέρες έχουμε τη διάταξη του εισαγγελέα εφετών Λάρισας, τη μελετάνε οι δικηγόροι μας, η οποία βάζει νέα στοιχεία στην υπόθεση και θα πρέπει να τα μελετήσει το δικαστήριο την Τετάρτη και να προβεί στις ανάλογες κινήσεις, γιατί τώρα δεν είναι απλά τρεις κατηγορούμενοι, είναι κι άλλοι και οι πράξεις τους είναι κακουργήματα».

«Εκφράζουμε την πεποίθηση πως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο στις 15 Μαρτίου 2023 δικάζει μόνο το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που προξένησαν οι αστυνομικοί στον γιο μας Βασίλειο Μάγγο, θα συνταχθεί προς τις κατευθύνσεις που θέτει η εισαγγελική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Η ανωτέρω διάταξη, η οποία μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα μετά από προσφυγή μας, ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων. Ευελπιστούμε ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο δε θα βιαστεί να κλείσει την υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό ποινικό επίπεδο. Η υπόθεση πρέπει να κριθεί συνολικά και για όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς από το αρμόδιο δικαστήριο κακουργημάτων».

υπόθεση Βασίλη Μάγγου

eurokinissi

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ