Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Συνελήφθη 39χρονος φυγόποινος που είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη για απάτες

Νοίκιαζε χωματουργικά οχήματα και φορτηγά και στη συνέχεια τα διέθετε προς πώληση, παραλαμβάνοντας τα χρήματα των υποψήφιων αγοραστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη 39χρονος φυγόποινος που είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη για απάτες GRTIMES.GR

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ένας 39χρονος φυγόποινος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών για το αδίκημα της απάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και μετά από επισταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων.

Ειδικότερα, ο 39χρονος ενοικίαζε χωματουργικά οχήματα και φορτηγά ως ιδιοκτήτης εταιρείας χωματουργικών εργασιών, προκειμένου να πραγματοποιεί εργασίες. Από κοινού με συνεργό του, διέθεταν προς πώληση τα εν λόγω οχήματα που δεν τους ανήκαν, αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές με σκοπό την εξαπάτηση. 

Καλόπιστοι αγοραστές τους παρέδιδαν χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση της αγοραπωλησίας, χωρίς αυτή να ολοκληρώνεται, καθώς οι αγοραστές ουδέποτε παραλάμβαναν οχήματα.

Θεσπρωτία διακίνηση μεταναστών

astynomia.gr

Συνελήφθη φυγόποινος για απάτες κατ’ εξακολούθηση: Ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (24-3-2023) στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και μετά από επισταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης -6- ετών για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Ειδικότερα, ο 39χρονος ενοικίαζε χωματουργικά οχήματα και φορτηγά ως ιδιοκτήτης εταιρείας χωματουργικών εργασιών, προκειμένου να πραγματοποιεί εργασίες.

Στη συνέχεια, από κοινού με συνεργό του, διέθεταν προς πώληση τα εν λόγω οχήματα που δεν τους ανήκαν, αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές με σκοπό την εξαπάτηση. 

Καλόπιστοι αγοραστές τους παρέδιδαν χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση της αγοραπωλησίας, χωρίς αυτή να ολοκληρώνεται, καθώς οι αγοραστές ουδέποτε παραλάμβαναν οχήματα.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε ο συλληφθείς από την παράνομη δραστηριότητά του ανέρχεται τουλάχιστον σε 120.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ