Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

O εισαγγελέας με το σκάφος – τρεχαντήρι που “τρομοκρατεί” τους “αυθαίρετους” της Μυκόνου – Η επιχείρηση “νόμος και τάξη” στο νησί

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, που μένει σε αυτό το “τρεχαντήρι”, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύει το dikastiko.gr , αφενός δεν επιβαρύνει το δημόσιο με έξοδα διαμονής του σε ξενοδοχείο, και αφετέρου έχει μετακομίσει στη Μύκονο και εποπτεύει τις έρευνες για όλο το πλέγμα έκνομης δραστηριότητας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O εισαγγελέας με το σκάφος – τρεχαντήρι που “τρομοκρατεί” τους “αυθαίρετους” της Μυκόνου – Η επιχείρηση “νόμος και τάξη” στο νησί dikastiko

Μόνιμος – τρόπος του λέγειν – “κάτοικος” Μυκόνου είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου με έδρα την Σύρο, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, που με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκου, εποπτεύει την αποκαλούμενη επιχείριση «νομιμότητα και τάξη» στη Μύκονο, μετά τις σφοδρές καταγγελίες για μεγάλες εστίες έκνομης δράσης στο νησί.

Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου

dikastiko.gr

Ο έμπειρος εισαγγελέας άνοιξε – κατά κυριολεξία – πανιά για τη Μύκονο, προκειμένου να διευθύνει από κοντά το κέντρο επιχειρήσεων της Εισαγγελίας, στη μάχη κατά της τοπικής παραβατικότητας και αυθαιρεσίας, μετά από μακροσκελή παραγγελία, τον περασμένο Απρίλιο. Κι αυτό γιατί ως παλιός καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού, μετακινείται και διαμένει μόνιμα στο ξύλινο σκάφος του, το οποίο χρησιμοποιεί και ως κατοικία. Πρόκειται για ένα ξύλινο σκαρί, με το όνομα “Πολικός” , φωτογραφίες του οποίου εξασφάλισε το dikastiko.gr , και το οποίο καπετανεύει και φροντίζει ο εισαγγελικός λειτουργός. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επιλέγει να μετακινείται και μένει στο σκάφος του, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει το Δημόσιο, με δαπάνες για πολυήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία.

Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου

dikastiko.gr

Η παραγγελία

Τον περασμένο Απρίλιο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκος με μακροσκελή παραγγελία του ζήτησε την κατ΄απόλυτη προτεραιότητα της έρευνας, για τις καταγγελλόμενες παρανομίες στο νησί της Μυκόνου, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά επιχειρήσεις, και ιδιοκτήτες, που έχουν προβεί σε πολεοδομικές παραβάσεις, σε περιοχές του νησιού των Ανέμων.

Ανέφερε δε ότι στη Μύκονο «επικρατεί βαριά παραβατικότητα, με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους του τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας».

Οδυσσέας Τσορπατζόγλου

eurokinissi

Ο εισαγγελέας

Από τότε ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, μετέβη και παραμένει στη Μύκονο με στόχο να επιβάλλει την τάξη και την νομιμότητα. Ο ρόλος του κ. Τσορμπατζόγλου στην Μύκονο είναι να συντονίζει, να ελέγχει και να προστατεύει τις αρχές, εφαρμόζοντας το νόμο, όχι μόνο στο επίπεδο των αυθαίρετων κτισμάτων, αλλά στην διαπίστωση παραβάσεων ηχορύπανσης ή άλλων κακουργηματικών πράξεων (ναρκωτικά ληστείες κλπ)

Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου

dikastiko.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Εφετών, μαζί με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και επικεφαλή της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί, Νίκο Μπογατίνη, προχώρησαν την Πέμπτη στο σφράγισμα των 6 εταιρειών του beach bar Principote (την Τετάρτη έγινε το σφράγισμα του κεντρικού μπαρ), ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία άλλων αυθαίρετων κτισμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού.

Οι περιπτώσεις

Πρόκειται για 7 περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες βρίσκονται σε γνωστές παραλίες της Μυκόνου, για τις οποίες άμεσα θα επιδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η κατεδάφιση.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει πλήρως το νόμο, ενώ σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίδρασης η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται και ο υπεύθυνος θα συλλαμβάνεται αμέσως.

Σκάφος Τσορμπατζόγλου

dikastiko.gr

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει βάλει στο στόχαστρό του και όσα ακίνητα βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια χωρίς να έχει γίνει σχετικό ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ