Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ρόδος: Εξαπάτησε τον φίλο του και του απέσπασε 61.000 ευρώ – Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση

Ο 55χρονος με τη μήνυση που κατέθεσε ζητά την ποινική δίωξη του 54χρονου για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Εξαπάτησε τον φίλο του και του απέσπασε 61.000 ευρώ – Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση Eurokinissi

Περισσότερα από 61.000 ευρώ κατηγορείται ότι απέσπασε ένας 54χρονος από φίλο του, πείθοντάς τον ότι επρόκειτο να «ανοίξουν» από κοινού εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου! Η καλοστημένη απάτη στη Ρόδο με θύμα έναν 55χρονο έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο παθών.

Απάτη στη Ρόδο: Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα κάνει γνωστά η rodiaki.gr, στην έγκληση αναφέρεται ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 οπότε και ο 55χρονος γνωρίστηκε με τον 54χρονο και σύντομα ο τελευταίος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να του εκμυστηρευθεί ζητήματα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή αλλά και την οικονομική του κατάσταση.

Στη συνέχεια ο 55χρονος καταγγέλλει ότι άρχισε να του μιλάει για την εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου που ξεκινούσε ο 54χρονος να ετοιμάζει και η οποία θα ελάμβανε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα είχε σημαντικά κέρδη.

Σε αυτή την εταιρεία ζήτησε να συμμετάσχει ο 55χρονος ο οποίος και όπως αναφέρει στη μήνυσή του, άρχισε να του δίνει σταδιακά διάφορα χρηματικά ποσά για να καλυφθούν τα έξοδα.

Απάτη στη Ρόδο

freepik

Μάλιστα ο 54χρονος τού παρουσίασε και διάφορα άλλα άτομα που θα βοηθούσαν στο τομέα των φερόμενων επιδοτήσεων αλλά και στις λοιπές διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν για τη λειτουργία της εταιρείας.

Δεν παρέλειψε δε να του προσκομίσει και βεβαίωση Ολοκλήρωσης Προγραμμάτων και Επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση με φερόμενη ημερομηνία 28-08-2022 και με φερόμενο αριθμό πρωτοκόλλου. Συνολικά ο 55χρονος δηλώνει ότι κατέβαλλε στον 54χρονο με διάφορους τρόπους το χρηματικό ποσό των 61.496 ευρώ περίπου έως το τέλος του 2022.

Αρκετό διάστημα αργότερα, όμως και παρά τα ποσά που είχε καταβάλλει ο 55χρονος, ο 54χρονος και οι «συνεργάτες» του, τον ενημέρωναν πως η πορεία των επενδύσεών τους βρίσκει εμπόδια σε διάφορους δασμούς και φόρους και επί μονίμου βάσεως προέβαλαν μια σειρά από δικαιολογίες οι οποίες και καθυστερούσαν την ταγμένη πληρωμή από τις φερόμενες επιδοτήσεις, και απαιτούσαν από αυτόν την καταβολή περαιτέρω μικροποσών για να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά και να προχωρήσουν στις πληρωμές μας.

Απάτη στη Ρόδο

FREEPIK

Ο δε 54χρονος τον διαβεβαίωνε ότι και εκείνος από την πλευρά του είχε καταβάλλει τα ίδια ποσά για την εταιρεία. Η καθυστέρηση όμως αυτή έκανε τον 55χρονο να υποψιαστεί ότι «κάτι δεν πάει καλά» και να αρχίσει να ερευνά για τον 54χρονο και τότε, αναφέρει στη μήνυσή του διαπίστωσε πως είχε αποσπάσει μικροποσά και από άλλα άτομα για την πώληση διαφόρων αντικειμένων σε καλή τιμή.

Ο 55χρονος τότε ζήτησε απόδειξη για τα ποσά τα οποία είχε στο σύνολο καταβάλει, και τότε ο 54χρονος αλλά και οι φερόμενοι συνεργάτες, εξαφανίστηκαν, και έκτοτε, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν μεταξύ τους απανωτές τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλοι εξαφανίστηκαν.

Ο 55χρονος με τη μήνυση που κατέθεσε ζητά την ποινική δίωξη του 54χρονου για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ