Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Ιωάννη Σαρμά για την αστυνόμευση

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην διασφάλιση από την αστυνομία του ατομικού δικαιώματος της ελευθερίας κίνησης - το οποίο παραβιάζεται για τα άτομα με αναπηρία, από τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα σε πεζοδρόμια και διαβάσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Ιωάννη Σαρμά για την αστυνόμευση Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε την Πέμπτη, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την επαρκή αστυνόμευση στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, και ο αρχηγός της αστυνομίας Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε όλο το φάσμα των δράσεων της αστυνομίας: τις προκλήσεις αστυνόμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα σύνορα της επικράτειας, τη συμβολή της αστυνομίας στην υλοποίηση αποφάσεων επί πολεοδομικών παραβάσεων σε τουριστικούς προορισμούς και τις ενέργειές της για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αναφέρθηκε ιδίως στην αναδιάταξη των ανθρώπινων πόρων της αστυνομίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιφέρειας, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην διασφάλιση από την αστυνομία του ατομικού δικαιώματος της ελευθερίας κίνησης – το οποίο παραβιάζεται για τα άτομα με αναπηρία, από τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα σε πεζοδρόμια και διαβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης κινήθηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνάντησε και συζήτησε με τροχονόμους βάρδιας για τα προβλήματα σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων.

Βολίδα από πυροβόλο καρφώθηκε σε όχημα

Eurokinissi

Χαρ. Λαλούσης: Συναντήσεις με τροχονόμους βάρδιας πριν τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης συνοδευόμενος από τον διοικητή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου κινήθηκε πεζός το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τα θέματα κυκλοφορίας. Συζήτησε με τους τροχονόμους βάρδιας για την κυκλοφορία – στάθμευση των οχημάτων στους κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας καθώς και τις παρεμβάσεις και τους ελέγχους για τον εντοπισμό παραβατών.  

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Τροχαίας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφαλή έξοδο των εκδρομέων του εορταστικού τριημέρου. Ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που επιτελεί. Παράλληλα έδωσε οδηγίες για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης με σκοπό την ασφαλή κίνηση των πολιτών. Ο κ. Λαλούσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολίτες της πρωτεύουσας για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ