Παρασκευή 03 Μαϊου 2024

Βόλος: Ένοχος 36χρονος για απάτη επί δικαστηρίου – Παρουσίαζε πλαστά έγγραφα για να μην καταβάλλει διατροφή

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή, αλλά και χρηματική ποινή 500 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Ένοχος 36χρονος για απάτη επί δικαστηρίου – Παρουσίαζε πλαστά έγγραφα για να μην καταβάλλει διατροφή eurokinissi

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 36χρονος ο οποίος κατηγορούνταν για απάτη επί Δικαστηρίου. Ο 36χρονος δεν ήθελε να δίνει διατροφή για το παιδί του και κατέστρωσε σχέδιο για εξαπάτηση τόσο της πρώην συζύγου του όσο και του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το gegonotanews.gr, ο κατηγορούμενος έδινε κάθε μήνα στην πρώην σύζυγό του να υπογράψει έγγραφα για καταβολή διατροφής που δεν ξεπερνούσε τα 100 ευρώ, αλλά εκείνη δεν παρατηρούσε πως κάτω από το χαρτί της υπογραφής της, είχε καρμπόν. Ο 36χρονος αφού εξασφάλιζε την υπογραφή της συζύγου , παρουσίαζε στο δικαστήριο που απευθυνόταν εκείνη, έγγραφα με καταβολή διατροφής 1500 ευρώ!

Ο 36χρονος προσκομίζοντας τα έγγραφα με την υπογραφή της συζύγου του υποστήριξε «Μα γιατί με κατηγορεί. Δεν της δίνω 100 ευρώ και 50 αλλά 1500».

Απάτη επί Δικαστηρίου

EUROKINISSΙ

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος από το 2018 που χώρισε με την πρώην σύζυγό του, είχε κάνει χρήση των πλαστών εγγράφων τουλάχιστον τρεις φορές.  Η υπόθεση με την απάτη επί δικαστηρίου εκδικάστηκε την Παρασκευή, ωστόσο ο 36χρονος δεν εμφανίστηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Η κατηγορία ήταν απάτη εις βάρος δικαστηρίου κατ΄εξακολούθηση και για χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απάτη σε δικαστήριο τετελεσμένη κατ’ εξακολούθηση, και για χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή, αλλά και χρηματική ποινή 500 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ