Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν από το Λιμενικό με λαθραία τσιγάρα στο ΚΤΕΛ “Μακεδονία” – ΦΩΤΟ

Στην κατοχή του 65χρονου βρέθηκαν συνολικά 1.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν από το Λιμενικό με λαθραία τσιγάρα στο ΚΤΕΛ “Μακεδονία” – ΦΩΤΟ astynomia.gr

Στις συλλήψεις δύο ανδρών ηλικίας 65 και 20 ετών για λαθραία τσιγάρα, προέβησαν, το βράδυ της Παρασκευής, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, (ΠΟΔΙΝ-ΚΛΘ).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τον 65χρονο να προσέρχεται με το Ε.Δ.Χ. όχημα του και να παραλαμβάνει από την αποθήκη δύο μεγάλα χαρτοκιβώτια περιτυλιγμένα με μαύρη πλαστική σακούλα. Ακολούθησε ακινητοποίηση του 65χρονου και κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο βρέθηκαν συνολικά χίλια πεντακόσια (1.500) πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και τριακόσιες (300) συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους πενήντα γραμμαρίων (50γρ.) έκαστη, χωρίς να φέρουν στο σύνολό τους την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

astynomia.gr

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με ακόμα έναν άνδρα, ο οποίος έδωσε οδηγίες να παραδοθούν τα χαρτοκιβώτια σε οικία σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά την παράδοση εξήλθε ο 20χρονος από είσοδο πολυκατοικία προκειμένου να παραλάβει τα καπνικά προϊόντα και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, το Ε.Δ.Χ. όχημα, το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ (40€), καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ