Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία: “Στόχος η επιτάχυνση της επεξεργασίας των αιτήσεων και η μείωση του χρόνου καταβολής αποζημιώσεων”

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία: “Στόχος η επιτάχυνση της επεξεργασίας των αιτήσεων και η μείωση του χρόνου καταβολής αποζημιώσεων” (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξε η εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη των αυτοψιών και “τέθηκαν στο τραπέζι” τρόποι επιτάχυνσης επεξεργασίας των αιτήσεων, με σκοπό την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων.

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Σύσκεψη για τη Θεσσαλία

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Το “παρών” έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ