Δευτέρα 06 Μαϊου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: “Όσοι δε στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια”

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε θετικά στο ζήτημα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στο βαθμό που υπάρχουν συγκλίσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στέφανος Κασσελάκης: “Όσοι δε στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια” (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εντός του κόμματος, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Κασσελάκης τόνισε σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα», ότι όσοι δεν στηρίξουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια και πρόσθεσε ότι ο ίδιος τηρεί πλήρως τη διακήρυξη του κόμματος το οποίο εκφράζει τη σύγχρονη Αριστερά. «Όσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτά τα οποία λέω», επεσήμανε.

Κασσελάκης: Τι λέει για την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Όπως ανέφερε, δεν βλέπει κίνδυνο διάσπασης ενώ απάντησε θετικά στο ζήτημα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στο βαθμό που υπάρχουν συγκλίσεις.

Απαντώντας για τα χαμηλά ποσοστά στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να προσφέρει λύση σταθερότητας καθώς το σχόλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου π.χ. λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές φαίνεται να αναζωπύρωσε ζητήματα ή αισθήματα από τη διακυβέρνηση της περιόδου 15-19 που ήταν δύσκολα γιατί τη μεσαία τάξη.

Ο κ. Κασσελάκης, σε ερώτηση για τη συνεργασία με τον Παύλο Πολάκη, δηλώνει ότι συνεργάζεται άρτια το χαρακτηρίζει έντιμο άνθρωπο με μεγάλη ευαισθησία στα θέματα δικαιοσύνης αλλά και ότι ταίριαξαν για το θέμα της αντιμετώπισης της διαπλοκής που αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα

Αναφορικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις επεσήμανε ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση αλλά δεν πρέπει να είναι δεδομένος σύμμαχος για τις Ηνωμένες πολιτείες και να λέει ναι στα πάντα αλλά ναι για το συμφέρον της Ελλάδας.

Κασσελάκης

EUROKINISSI

Αποστολάκης: “Μπορεί να υπάρξουν και άλλες διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει από μια φουρτούνα την οποία προσπαθούμε όλοι να ξεπεράσουμε με τον καλύτεροι τρόπο», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» ο ναύαρχος εν αποστρατεία και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά τον Στέφανο Τζουμάκα να ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές, σημειώνοντας “αν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές ή όχι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί που υποτίθεται πως έχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής κριτικής, άρχισε να κάνει κακόβουλη κριτική κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να προκύψουν κι άλλες”.

«Οι διαδικασίες τηρούνται και θα ακολουθηθούν» είπε αναφορικά με την κριτική που έγινε από τον κ. Φίλη πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αγνοεί το καταστατικό και την κουλτούρα του κόμματος».

Τόνισε πως «δοθήκανε αρκετές ευκαιρίες και αρκετός χρόνος σε όλους να συνειδητοποιήσουν πως η επιλογή του νέου αρχηγού έχει γίνει και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα του και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα θέματα που έχουμε και να αρχίσει το κόμμα να κάνει παραγωγή πολιτικής».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ