Πέμπτη 02 Μαϊου 2024

Κως: Καταγγελία στο Ε.Σ.Ρ. για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας μέσω του Instagram

Η καταγγέλουσα δημοτική παράταξη, υποστήριξε ότι την παραμονή των εκλογών υπήρξαν επί πληρωμή πολιτικές διαφημίσεις έτερης παράταξης στο instagram.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κως: Καταγγελία στο Ε.Σ.Ρ. για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας μέσω του Instagram unsplash

Παράταξη που συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Κω, προχώρησε σε καταγγελία ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας μέσω instagram, την παραμονή των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στην καταγγελία που απεστάλη την 9η Οκτωβρίου 2023 και διαβιβάστηκε λόγω αρμοδιότητας στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τα περαιτέρω υποστηρίζεται ειδικότερα ότι έτερη δημοτική παράταξη παραβίασε την εκλογική νομοθεσία και τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 867 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και οργάνωσης.

Η δημοτική παράταξη που προέβη στην καταγγελία, τονίζει ότι ενώ ρητά ορίζεται ότι την παραμονή και την ημέρα των εκλογών, απαγορεύονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ή πραγματοποίηση ομιλιών, η χρήση κάθε μέσου διαφήμισης (π.χ αφίσες, έντυπο υλικό), ραδιοτηλεοπτικής προβολής και προβολής στο διαδίκτυο, την παραμονή των εκλογών υπήρξαν επί πληρωμή πολιτικές διαφημίσεις στο instagram.

Προσκόμισε δε φωτογραφίες από τις οποίες ισχυρίζεται πως προκύπτει η ημεροχρονολογία και η ώρα της ανάρτησης της σχετικής πολιτικής διαφήμισης.

Παράβαση εκλογικής νομοθεσίας μέσω instagram: Η επιτροπή

Με απόφαση της γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του άρθρου 12 του ν. 3870/2010 για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους ακόλουθους:

1. Δέσποινα Τζαφά του Ηλία, πρόεδρο Εφετών του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ως πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Ολυμπία Χατζησπύρου του Αντωνίου, Εφέτη του ως άνω δικαστηρίου.

2. Όλγα Παπαχρήστου του Παύλου, πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ιωάννα Παχή του Κωνσταντίνου ομοίως πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

3. Παναγιώτη Μηλόπουλο του Στεφάνου, επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Υπηρεσία Επιτρόπου OTA IX (Πειραιά) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαγδαληνή Λεκκάκου του Δημάκη, επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Υπηρεσία Επιτρόπου Τομέα Παιδείας II.

4. Αθανάσιο Γεωργαντώνη του Μιχαήλ, αν. προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Λάζαρο Γουναρίδη του Νικολάου, ελεγκτή της Β’ Υποδιεύθυνσης της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

5. Γεώργιο Μαυρομάτη του Γρηγορίου, εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Ευστρατία Ελευθερίου του Γεωργίου, εκπρόσωπο του ίδιου φορέα.

6. Δημοσθένη Χατζηγιάννη του Ιωάννη, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Βορείου Αιγαίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Αντωνέλλο του Παναγιώτη), εκπρόσωπο του ίδιου φορέα, όταν εξετάζεται θέμα ή καταγγελία που αφορά σε Δήμο χωρικής αρμοδιότητας Βορείου Αιγαίου.

7. Μιχαήλ Παπαγεωργίου του Θεοδώρου, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μαυρουδή του Αθανασίου, εκπρόσωπο του ίδιου φορέα, όταν εξετάζεται θέμα ή καταγγελία που αφορά σε Δήμο χωρικής αρμοδιότητας Νοτίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ