Σάββατο 04 Μαϊου 2024

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απολογείται ο 71χρονος που σκότωσε εν ψυχρώ την 43χρονη σύντροφό του – ΒΙΝΤΕΟ

Η τελευταία πράξη του δράματος για την 43χρονη Γεωργία γράφτηκε στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στη Σαλαμίνα, όπου τελέστηκε η κηδεία της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απολογείται ο 71χρονος που σκότωσε εν ψυχρώ την 43χρονη σύντροφό του – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απολογείται στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής. 

Για την υπεράσπισή του έχει διορισμένο συνήγορο καθώς κανένας δικηγόρος δεν επιθυμούσε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Ο 71χρονος καθ΄ομολογία δολοφόνος έχει παραδεχτεί κυνικά στους αστυνομικούς ότι με δύο σφαίρες σκότωσε την 43χρονη στη Σαλαμίνα.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε το dikastiko.gr, σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο 71χρονος το 2019 είχε καταδικαστεί ερήμην σε 1,5 χρόνο φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία που είχε γίνει το 2013.

Δεν συνελήφθη όμως, ούτε εξέτισε την ποινή του, καθώς στο μεσοδιάστημα είχε αλλάξει την αστυνομική του ταυτότητα, είχε αλλάξει πατρώνυμο αλλά και μητρώνυμο με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην γνωρίζει ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Ο 71χρονος σύντροφος της άτυχης 43χρονης, όπως ομολόγησε, ήταν αποφασισμένος να της αφαιρέσει τη ζωή. Λίγες ημέρες πριν, την είχε ξυλοκοπήσει άγρια. Προμηθεύτηκε το όπλο που χρησιμοποίησε και το οποίο βρέθηκε δίπλα του στο αυτοκίνητο κατά τη σύλληψή του μετά τον ξυλοδαρμό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής κηδεύτηκε η 43χρονη

Η τελευταία πράξη του δράματος για την 43χρονη Γεωργία γράφτηκε στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στη Σαλαμίνα, όπου τελέστηκε η κηδεία της

Γυναικοκτόνος Σαλαμίνας: Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας

Η Εισαγγελία διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παραλείψεις των Αρχών, μετά από καταγγελίες της οικογένειας της 43χρονης.

Ειδικότερα, για ολιγωρία των Αρχών το βράδυ της Παρασκευής που έγινε η κακοποίηση της 43χρονης μητέρας και τα 24ωρα που μεσολάβησαν έως την δολοφονία της, για τον εντοπισμό του δράστη κάνει λόγο η αδελφή της, με τηλεοπτικές της παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αρνείται ότι λειτούργησε με ολιγωρία, αναφέρει πως υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό την επίμαχη νύχτα και ότι όταν ζητήθηκε από την μητέρα και το θύμα να κληθεί ασθενοφόρο, προτίμησαν να φύγουν και να μεταβούν μόνες τους για τις πρώτες βοήθειες, ενώ τα στοιχεία τους τα έδωσαν στους αστυνομικούς την επόμενη ημέρα στην κατάθεσή τους που έγινε και επισήμως η μήνυση και έκτοτε αναζήτησαν τον δράστη σε όλα τα πιθανά σημεία που τους υπέδειξαν οι ίδιες.

Κατόπιν αυτών των καταγγελιών, η Εισαγγελία διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παραλείψεις των Αρχών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ