Πέμπτη 02 Μαϊου 2024

Ρόδος: Οφειλέτης πέτυχε “κούρεμα-μαμούθ” χρεών προς το Δημόσιο

Επίσης, πέτυχε «κούρεμα» και για οφειλή του προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Οφειλέτης πέτυχε “κούρεμα-μαμούθ” χρεών προς το Δημόσιο (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Κούρεμα σε ποσοστό 40%  επί των οφειλών του προς το Δημόσιο πέτυχε ένας άνδρας από τη Ρόδο, με την απόφαση που λήφθηκε βάσει εξωδικαστικής ρύθμισης να ορίζει ότι το ποσό των οφειλών θα καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις.

Κούρεμα οφειλών προς Δημόσιο: Η “ανάσα” που δόθηκε στο οφειλέτη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της rodiaki.gr, ο 31χρονος έκανε χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, οπότε και συνολικά θα κληθεί να πληρώσει, από τα 146.293,65€ που όφειλε προς το Δημόσιο (ποσά βασικών οφειλών και προσαυξήσεων) συνολικά μόλις 91.799,68€ (67.181,80€ οφειλή και 24.617,88€ πληρωτέο τόκο). Πέτυχε δηλαδή «κούρεμα» 79.111,85€ επί της βασικής οφειλής του και συνολικά μείωσε τις οφειλές του κατά 54.493,97€, δηλαδή κατά ποσοστό 37% !

Κούρεμα οφειλών προς Δημόσιο

EUROKINISSI

Παράλληλα, ο 31χρονος κατάφερε να πετύχει ένα μεγάλο δοσολόγιο, αφού η καταβολή των δόσεων προς το Δημόσιο θα γίνει σε 240 μηνιαίες δόσεις (20 χρόνια).

Επίσης, πέτυχε «κούρεμα» και για οφειλή του προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και πολύ καλή δόση ως προς αυτούς (240 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή 20 χρόνια). Γεγονότα που λήφθηκαν υπόψιν, μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε, αποτέλεσαν τα έξοδα εξασφάλισης των αναγκών διατροφής του ανήλικου τέκνου του.

Σημειώνεται ότι σήμερα χιλιάδες οφειλέτες καταφεύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες διαχείρισης χρέους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ