Κυριακή 05 Μαϊου 2024

Ξανά στο εδώλιο ο πατέρας που εξέδιδε την ανήλικη κόρη του – Η πρωτόδικη απόφαση και οι κατηγορίες

Ο 48χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 74χρονο συνταξιούχο να συνερευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του και όταν όλα τελείωναν εκείνος της έδινε χρήματα, ποσά από 5 έως 20 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξανά στο εδώλιο ο πατέρας που εξέδιδε την ανήλικη κόρη του – Η πρωτόδικη απόφαση και οι κατηγορίες EUROKINISSI

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει σήμερα 48χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι εξέδιδε την ανήλικη κόρη του από την ηλικία των 10 χρόνων και για τέσσερα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος κατηγορούνταν ότι  εξέδιδε το ίδιο του το παιδί, σε 68χρονο (τότε) συνταξιούχο, έναντι ποσού από 5 έως 20 ευρώ.

Ενώπιον του Εφετείου, ο 48χρονος προσδοκά να μειωθούν οι ποινές που του έχουν επιβληθεί πρωτόδικα. Στο εδώλιο και ο 74χρονος σήμερα συνταξιούχος.

Πατέρας εξέδιδε ανήλικη κόρη: Η πρωτόδικη απόφαση

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, τον Φεβρουάριο του 2019 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία και επέβαλε στον 74χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, και στον 48χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, με τις εφέσεις και για τους δύο να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο αναλυτικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχο τον 74χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας σε ανήλικο κάτω των 10 και 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, πράξεις για τις οποίες ο Εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών για την κάθε μία. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία «υιοθέτησε» την πρόταση αυτή επιβάλλοντάς του παράλληλα για τη δεύτερη πράξη και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 28 έτη.

Επίσης, με την ίδια απόφαση, κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία και με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και ο 48χρονος πατέρας για τ’ αδικήματα της απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 10 και 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια αλλά και της σωματεμπορίας ανηλίκου από ανιόντα συγγενή εξ αίματος κατ’ εξακολούθηση.

Γι’ αυτές τις πράξεις ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 και 12 ετών αντίστοιχα στον κατηγορούμενο και τελικά το δικαστήριο του επέβαλε κατά πλειοψηφία ποινή κάθειρξης 6 ετών για το πρώτο αδίκημα και ομόφωνα κάθειρξη 10 ετών για το δεύτερο αδίκημα, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου και οι δύο άνδρες άσκησαν εφέσεις, οι οποίες προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν στις 5 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η καταγγελία

Η  21χρονη –σήμερα- κοπέλα, θύμα της υπόθεσης, μαζί με δύο συγγενείς της προχώρησαν σε καταγγελία στις 16 Αυγούστου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους ενώ προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 21χρονης, ο 48χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 74χρονο συνταξιούχο να συνερευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του και όταν όλα τελείωναν εκείνος της έδινε χρήματα, ποσά από 5 έως 20 ευρώ. Τα χρήματα αυτά η ανήλικη τα έδινε όταν επέστρεφε στο σπίτι τους, στον πατέρα της.

Μετά την καταγγελία, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και αφού εκδόθηκαν εντάλματα από τον ανακριτή Κω, συνελήφθησαν τόσο ο 48χρονος πατέρας όσο και ο 74χρονος συνταξιούχος.

Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στη Κω, όπου και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους και στη συνέχεια απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος είχε δηλώσει στην απολογία του, πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται, ενώ ακόμη και ο 48χρονος πατέρας που προανακριτικά φέρεται να είχε δώσει «λεπτομέρειες» για την υπόθεση, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη κατά την απολογία του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Πατέρας εξέδιδε ανήλικη κόρη

EUROKINISSΙ

Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων

Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Ο 74χρονος συνταξιούχος είχε πει, πως την ανήλικη κοπέλα τη γνώριζε από τη βρεφική της ακόμη ηλικία, πως είχε πάει σπίτι τους μερικές φορές για κάποιες δουλειές που θα έκανε με τον πατέρα της, απλά καθημερινά ζητήματα. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν είχε ποτέ καμία επαφή και πολύ περισσότερο σεξουαλική με την ανήλικη, η οποία ήταν αυτή που του φερόταν πάντα πολύ άσχημα, ενώ η δική του συμπεριφορά ήταν πολύ καλή απέναντι της.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι την υπόθεση δημιούργησε κάποια θεία της ανήλικης επειδή είχε προηγούμενα μαζί του.

Από την πλευρά του, ο 48χρονος πατέρας της κοπέλας, ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας, πως όλα όσα κατέθεσε προανακριτικά ήταν ψέματα και πως αναγκάστηκε να τα δηλώσει επειδή «έφαγε πολύ ξύλο από την Αστυνομία».

«Αν μου έλεγε το παιδί μου ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα τον είχα διαλύσει», είπε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου ο 48χρονος, ο οποίος ερωτηθείς από την πρόεδρο για το αν είναι άνθρωπος με εντάσεις ή προτιμάει να υποχωρεί και να μην μπλέκει σε φασαρίες, συμφώνησε με το δεύτερο.

Πατέρας εξέδιδε την ανήλικη κόρη του: Το ηχητικό μήνυμα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 48χρονου κ. Μάνος Τεχνίτης, ανέφερε στο πρωτόδικο δικαστήριο, ότι υπάρχει ηχητικό μήνυμα της ανήλικης κοπέλας, το οποίο απέστειλε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε μία από τις θείες της, και το οποίο είναι καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αυτό το κορίτσι φέρεται να αναφέρει ότι μία άλλη θεία της ήταν αυτή που την έβαλε να πει τα όσα δήλωσε για τον πατέρα της και τα οποία είναι όλα ψέματα. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να ακούσει το ηχητικό μήνυμα, ενώ κατέθεσε και γραπτώς την απομαγνητοφώνησή του, τονίζοντας, πως αποτελεί πειστήριο αθωότητας για τον πελάτη του.

Ησυνήγορος υπεράσπισης του 74χρονου κα Τιτίκα Μουράτογλου – Νικέα είπε πως εφόσον το δεχτεί το δικαστήριο ότι η ανήλικη είπε ψέματα για τον πατέρα της, θα πρέπει το ίδιο να ισχύσει και για τον πελάτη της. Επίσης, η συνήγορος υπεράσπισης είχε καταθέσει έγγραφα στο δικαστήριο με τα οποία αποδεικνύονταν τα προβλήματα υγείας που είχε προ δεκαετίας ακόμη, ο 74χρονος και τα οποία τον εμποδίζουν να έχει κανονική ερωτική επαφή, όπως τόνισε και η σύζυγός του στη κατάθεσή της.

Η κα Μουράτογλου – Νικέα έκανε επίσης γνωστό στο δικαστήριο, πως ο πελάτης της είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της θείας, η οποία φέρεται να ήταν αυτή που επηρέασε την ανήλικη για να κάνει την καταγγελία και ήταν αυτή που όπως είχε πει στην απολογία του ο 74χρονος «είχε προηγούμενα μαζί του».

Η κατάθεση του παιδοψυχολόγου

Σημαντική χαρακτηρίστηκε και από τον Εισαγγελέα της έδρας η κατάθεση του παιδοψυχολόγου που είχε εξετάσει την ανήλικη και ο οποίος ήταν παρών και στην κατάθεση που έδωσε η κοπέλα στην ανακρίτρια της Κω.

Ο παιδοψυχολόγος είπε στο δικαστήριο πως πρόκειται για άτομο που λόγω της μειωμένης αντίληψης της δεν δύναται να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ωστόσο σε καμία από τις καταθέσεις της δεν επέπεσε σε αντιφάσεις, αντίθετα περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα που συνέβησαν και τα οποία χαρακτήρισε «βιωματικά».

Ο ίδιος είπε πως η κοπέλα ουδέποτε δήλωσε ότι πιέστηκε από τον πατέρα της για να πάει με τον έταιρο κατηγορούμενο, ωστόσο έβγαλε θυμό και φόβο προς τον πατέρα της και δεν ήθελε να επιστρέψει σε αυτόν. Ο μάρτυρας ερωτηθείς από το δικαστήριο για το αν όλα αυτά θα μπορούσε να είναι μυθεύματα της νεαρής κοπέλας, δήλωσε πως η κατάσταση της δεν της επιτρέπει να υποστηρίξει κάποιο αφήγημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ