Τετάρτη 08 Μαϊου 2024

SOS από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας: Τι αναφέρει προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Κτηματολόγιο και Υποθηκοφυλακεία

“Προκύπτει άμεσο πρόβλημα, εκ της συντομοτάτης προθεσμίας κατάργησης/συγχώνευσης και των λοιπών Υποθηκοφυλακείων της ΠΕ Κέρκυρας, ήτοι Όρους, Μέσης, Λευκίμμης & Παξών” λέει ο πρόεδρος του Γ. Κοντός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
SOS από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας: Τι αναφέρει προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Κτηματολόγιο και Υποθηκοφυλακεία Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δικηγόροι της Κέρκυρας για το σχεδιασμό του Κτηματολογικού Γραφείου και των Υποθηκοφυλακείων, με τον Δικηγορικό Σύλλογο να διαμηνύει σε σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και προς άλλες Αρχές πως «είναι αμφίβολο ότι υπάρχει χώρος μεταφοράς όλων των αρχείων τους εντός του Κτηματολογικού Γραφείου Κέρκυρας, καθώς επίσης δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Κέρκυρας και οι Δικηγόροι της Κέρκυρας, με λειτουργία αυτών (ως Αρχειοφυλακείων) 1 φορά την εβδομάδα, έστω και αν κάποιες εργασίες θα διενεργούνται δια του Κτηματολογικού Γραφείου Κέρκυρας».

Αυτό τονίζει στη σχετική επιστολή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός, προσθέτοντας «προ μηνός και αφού είχε προηγηθεί η επίσκεψη σας στην Κέρκυρα στις 03/12/2023 (με αντικείμενο την διαδικασία κτηματογράφησης, την λειτουργία του Περιφερειακού Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων και την συγχώνευση/κατάργηση των περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων), σας αποστείλαμε έγγραφο για την άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη μεταφοράς των αρχείων του Υποθηκοφυλακείου Επιλιμνίων (ήδη τότε υπό κατάργηση) στο Κτηματολογικό Γραφείο Κέρκυρας, άλλως την λειτουργία του, τουλάχιστον δις εβδομαδιαίως, αντί για άπαξ. Ουδέν από αυτά, δυστυχώς, έχει πραγματοποιηθεί».

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δικηγόροι της Κέρκυρας: Η επιβάρυνση από την συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων

Στην ίδια επιστολή τονίζει ότι «επιπλέον σήμερα, προκύπτει άμεσο πρόβλημα, εκ την συντομοτάτης προθεσμίας κατάργησης/συγχώνευσης και των λοιπών Υποθηκοφυλακείων της ΠΕ Κέρκυρας, ήτοι Όρους, Μέσης, Λευκίμμης & Παξών».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣΚ αναφέρει ότι «τούτο προκύπτει, εξαιτίας του ότι είναι αμφίβολο ότι υπάρχει χώρος μεταφοράς όλων των αρχείων τους εντός του Κτηματολογικού Γραφείου Κέρκυρας, καθώς επίσης δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Κέρκυρας και οι Δικηγόροι της Κέρκυρας, με λειτουργία αυτών (ως Αρχειοφυλακείων) 1 φορά την εβδομάδα, έστω και αν κάποιες εργασίες θα διενεργούνται δια του Κτηματολογικού Γραφείου Κέρκυρας. Μάλιστα η διεργασία της Κατάργησης/συγχώνευσης των Υποθηκοφυλακείων πραγματοποιείται την ίδια περίοδο που ο τόπος βρίσκεται σε διαδικασία κτηματογράφησης, ήδη σε παράταση. Δηλαδή σε μια περίοδο που παρουσιάζεται αυξημένη επαφή πολιτών και Δικηγόρων με τα Υποθηκοφυλακεία.

Η επιστολή του Γ. Κοντού: «Παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε ψηφιοποίηση»

«Επομένως και δεδομένου ότι, κρίνοντας από τους χρόνους της «μεταφοράς» του Επιλιμνίων, διαβλέπουμε ότι το γεγονός της συγχώνευσης/κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ το συντομότερο δυνατόν να προβεί το Υπουργείο στην ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων αυτών άμεσα (με τον μαζικό, σύγχρονο και σύντομο τρόπο που εδώ στην Κέρκυρα και στα γραφεία του ΔΣΚ μας είχατε περιγράψει), ώστε να αποφευχθεί η διαφαινόμενη ταλαιπωρία και δυσλειτουργία, στην εξυπηρέτηση πολιτών και Δικηγόρων, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο που διενεργείται όλη η κτηματογράφηση της Περιφερειακής μας Ενότητας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ