Πέμπτη 02 Μαϊου 2024

Θάνατος Όλιβερ στην Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος φυσικού προσώπου – ΒΙΝΤΕΟ

Η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων διά των νομικών της εκπροσώπων κατέθεσε αίτηση στις αρχές Ιανουαρίου για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνατος Όλιβερ στην Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος φυσικού προσώπου – ΒΙΝΤΕΟ Alpha

Ποινική δίωξη για τον θάνατο του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα άσκησαν οι αρχές. Όπως όλα δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μπορεί να οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η Εισαγγελία Λειβαδιάς άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί προς ώρας, είναι αν πρόκειται για κάποιο νέο πρόσωπο ή όχι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα βλέμματα στρέφονται σε ένα άτομο το οποίο έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας.

Θάνατος Όλιβερ: Τι λέει η δικηγόρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων

Σύμφωνα με μία εκ των δύο δικηγόρων της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία μίλησε στο protothema.gr,  απομακρύνθηκε οριστικά το σενάριο της αγέλης των σκύλων ή άγριων ζώων που υποτίθεται ευθύνονται για τα θανατηφόρα τραύματα στο σώμα του χάσκι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές κατά ποιου φυσικού προσώπου έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε μήνυση από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Αράχωβα εναντίον εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμηση, για αθέμιτη πίεση σε δικαστικούς λειτουργούς και απειλή.

Η αίτηση για διορισμό νέου πραγματογνώμονα

Η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων διά των νομικών της εκπροσώπων, Ανθούλας Ανάσογλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατέθεσε αίτηση στις αρχές Ιανουαρίου για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης ο διορισμένος πραγματογνώμονας δεν προέβη σε οποιαδήποτε επικοινωνία πριν από τη σύνταξη της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης του με τη κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, η οποία εξέτασε πρώτη το τραυματισμένο χάσκι όταν ήταν ακόμα στη ζωή και διαπίστωσε τις κακώσεις που έφερε. Υπενθυμίζεται ότι η κτηνίατρος είχε καταλήξει ότι οι κακώσεις είχαν επέλθει κατόπιν κακοποίησης που είχε υποστεί το ζώο από άνθρωπο και δε θα μπορούσαν να είχαν συμβεί από τραυματισμό του από αγέλη σκύλων.

Η ανωτέρω διάγνωση είναι απόλυτα συμβατή με την εκτίμηση κορυφαίου καθηγητή Κτηνιατρικής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την αίτηση, στην έκθεση του πραγματογνώμονα δεν αναφέρονται πουθενά τα υποδόρια αιματώματα και στις δύο πλευρές του σώματος αλλά και το κάταγμα στη μία πλευρά, τραύματα που θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από δυνατά χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο και εξαιτίας των οποίων το ζώο υπέφερε από αφόρητους πόνους.

Δέον να τονιστεί ότι το ζώο δεν έφερε δάγκωμα στο σώμα παρά μόνον ένα τραύμα στο αριστερό του αυτί, κατά πάσα πιθανότητα παλαιότερης χρονικής στιγμής. Επίσης δεν είχε κάποια εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση των οργάνων του ήταν ακέραιη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ