Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ρόδος: Στο “εδώλιο” 31χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ο 31χρονος είχε ισχυριστεί, ότι παλαιότερα είχε ένα ψεύτικο προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με στοιχεία ίδια με αυτά που είχαν εντοπιστεί στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε για την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στο “εδώλιο” 31χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας EUROKINISSI

Ένας 31χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω καθώς κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, το οποίο παρήχθη με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η υπόθεση εξιχνιάστηκε το 2019 από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Ίντερπολ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί όλα ξεκίνησαν, όταν, τέλη Ιανουαρίου 2019 κοινοποιήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας από το αρμόδιο τμήμα της Ίντερπολ, έγγραφο – αναφορά ενός οργανισμού που εδρεύει στις Η.Π.Α.

31χρονος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας: Το χρονικό

Σύμφωνα με αυτό, στις αρχές Οκτωβρίου 2018 είχε εντοπιστεί άγνωστος χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος διαμοίρασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, συγκεκριμένα 22 αρχεία, και είχε συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο με το οποίο «φαινόταν» στη σελίδα του.

Επίσης, ως παραλήπτης μέρους των αρχείων αυτών (14 φωτογραφιών) φερόταν να είναι άτομο που διαμένει στην Ελληνική Επικράτεια. Οι αρχές κίνησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και διαπίστωσαν, πως το ηλεκτρονικό ίχνος του ατόμου που έλαβε τις 14 φωτογραφίες ήταν στη Ρόδο σε χωριό της ανατολικής πλευράς.

Σε έλεγχο που έγινε στις αρχές Απριλίου 2019 στο σπίτι όπου οδηγούσαν τα στοιχεία δεν προέκυψε κάτι, ωστόσο από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε, πως στο συγκεκριμένο σπίτι φιλοξενούνταν ο 31χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος ήταν και ο κάτοχος αριθμού κινητής τηλεφωνίας που επίσης είχε εντοπιστεί από τις διωκτικές Αρχές, ως ο αριθμός τηλεφώνου που «πήγαν» οι φωτογραφίες.

Οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν τον 31χρονο αλλοδαπό και κατάσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του, όπου και βρήκαν εκεί τις απεσταλμένες φωτογραφίες.

Με τη δικογραφία, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 31χρονου Αλβανού, ο οποίος στα μέσα Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί, όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος είχε ισχυριστεί, ότι παλαιότερα είχε ένα ψεύτικο προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με στοιχεία ίδια με αυτά που είχαν εντοπιστεί στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε για την υπόθεση. Μέσω αυτού του προφίλ, ο αλλοδαπός είχε πει, ότι άρχισε να συνομιλεί με μία κοπέλα, με όνομα χρήστη ίδιο με αυτό του ατόμου που έστειλε τα αρχεία.

Ο 31χρονος είχε προσθέσει, πως εκείνο το διάστημα συνομιλούσε με πολλές κοπέλες και με τη συγκεκριμένη ήταν καθαρά ερωτική η συνομιλία τους, για περίπου έξι μήνες. Η κοπέλα τού είχε πει πως είναι από το Κόσοβο, ηλικίας άνω των 20 ετών και κάποια στιγμή – είπε στην απολογία του ο αλλοδαπός- δεν θυμάται πώς άρχισαν να στέλνουν ο ένας στον άλλο γυμνές φωτογραφίες κατεβασμένες από το διαδίκτυο. Η κοπέλα αυτή του έστειλε τις 14 φωτογραφίες που ήξερε ότι ήταν «ψεύτικες» αφού αυτό είχαν συμφωνήσει και οι οποίες δεν έδειχναν πρόσωπα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο μία φορά ζήτησε να του στείλει μία φωτογραφία της αδελφής της και μετάνιωσε γι’ αυτό, ενώ πρόσθεσε, ότι σταδιακά σταμάτησε η συνομιλία τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα και του ανακριτή, ο 31χρονος Αλβανός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ