Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μητέρα 11χρονου: “Το παιδί βλέπει εφιάλτες τα βράδια”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητέρα 11χρονου: “Το παιδί βλέπει εφιάλτες τα βράδια”

«Το παιδί βλέπει εφιάλτες και δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Στο νοσοκομείο φοβόταν διαρκώς ότι θα έρθει ο αστυνομικός και θα το ξαναχτυπήσει. Μας είπαν ότι πρέπει να το παρακολουθεί παιδοψυχολόγος»… Η Αλεξάνδρα Βαγγελοπούλου είναι η μητέρα του 11χρονου Αλέξη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε τα απρόκλητα χτυπήματα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, που ερευνούσε συγκεκριμένη περιοχή στο Ζεφύρι, μετά από κλήση που είχε δεχθεί για κλοπή αυτοκινήτου.

Όπως δηλώνει στη Realnews, το μικρό παιδί εξακολουθεί να υποφέρει από τα τραύματα που του προκάλεσε ο αστυνομικός. «Ακόμα σήμερα πονάει στον αυχένα και στη μύτη, ζαλίζεται και η πληγή στα χείλη του δεν έχει φύγει. Είμαι ευγνώμων που δεν έπαθε τίποτα χειρότερο ο γιος μου. Θέλουμε τα παιδιά μας να μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα στη γειτονιά, όχι να ανησυχούμε ότι μπορεί να τους επιτεθεί αστυνομικός και να τα χτυπήσει ή να τα σκοτώσει. Το παιδί ήρθε τρέχοντας να με βρει μες στα αίματα και η μικρή του αδερφή που είδε τον αδελφό της έτσι άρχισε να κλαίει κι ακόμη βάζει τα κλάματα», λέει η μητέρα του 11χρονου.

«Ζητάμε η Δικαιοσύνη να τιμωρήσει τον αστυνομικό που χειροδίκησε και τραυμάτισε το παιδί μας. Ο Αλέξης είναι ένα ήσυχο και καλό παιδί. Οι γιατροί μας είπαν να είμαστε ευγνώμονες που δεν έπαθε χειρότερη βλάβη, γιατί από τέτοιο χτύπημα θα μπορούσε να πάθει πολύ χειρότερα», προσθέτει ο πατέρας του παιδιού, Χρήστος Βαγγελόπουλος, καλώντας μάλιστα όποιον πολίτη έχει στοιχεία και για άλλα βίαια περιστατικά στα οποία εμπλέκεται ο ίδιος αστυνομικός, να έλθει σε επικοινωνία μαζί του.

«Ρατσιστικά κίνητρα»

«Η πράξη του αστυνομικού σε βάρος του 11χρονου Αλέξη αποτελεί βαριά αξιόποινη συμπεριφορά, που πρέπει να επισύρει όχι μόνον αυστηρή ποινή, αλλά και την απόταξη του συγκεκριμένου αστυνομικού από την Αστυνομία. Είναι πράξη που χαρακτηρίζεται από ρατσιστικά κίνητρα και επιδεικτική αδιαφορία για την ζωή, την σωματική ακεραιότητα, την υγεία και την αξιοπρέπεια ενός παιδιού και, στο πρόσωπο αυτού του παιδιού, κάθε ανθρώπου. Είναι πράξη που δεν πρέπει ούτε να υποτιμηθεί ούτε να δικαιολογηθεί», τονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος της οικογένειας του μικρού Αλέξη. «Δυστυχώς, η αστυνομική βία έχει καταστεί ‘θεσμοθετημένος’ τρόπος συμπεριφοράς της αστυνομίας, με τεράστια ευθύνη των Κυβερνήσεων, διαχρονικά, αλλά και με τεράστιες ευθύνες των Δικαστηρίων που έριξαν στα μαλακά αστυνομικούς που σκότωσαν ή κακοποίησαν πολίτες, ακόμη και παιδιά. Η πρόσφατη αποφυλάκιση Κορκονέα και η αθώωση Σαραλιώτη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έριξε νερό στον μύλο της αστυνομικής βίας, εφευρίσκοντας δικαιολογίες και ελαφρυντικά ακόμη και για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού. Πώς μετά να μην αισθάνεται προστατευμένος από ατιμωρησία κάθε επίορκος αστυνομικός, που ξεθυμαίνει από θέση ισχύος και εξουσίας σε βάρος κάθε ανυπεράσπιστου πολίτη, ακόμη και σε βάρος ενός ανυπεράσπιστου παιδιού; Η στάση των συναδέλφων του συγκεκριμένου αστυνομικού, όπως καταγράφεται στο βίντεο, που αντί να τον σταματήσουν ή να τον απομονώσουν, τον πλαισιώνουν και τον υποθάλπουν, χωρίς κανείς τους να σπεύσει να προστατεύσει το παιδί, είναι αποκαλυπτική μιας εγκληματικής αντίληψης, που θέλει τον αστυνομικό ανεξέλεγκτο, ασύδοτο και προστατευόμενο και τους πολίτες απροστάτευτους και έρμεους στα χέρια της αστυνομίας. Όμως, μια τέτοια αντίληψη είναι μακριά από το Σύνταγμα της χώρας μας, και από όλες της εγγυήσεις του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Οι κροκοδείλιες δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη δεν πείθουν κανέναν. Φέρει και ο ίδιος προσωπική και πολιτική ευθύνη για αυτό το γεγονός, έχοντας ενθαρρύνει και εγκαταστήσει την βία και την καταστολή ως modus operandi της αστυνομίας», καταλήγει η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ