Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

6 πολιτικoί κατά προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis: «Να βγει η κουκούλα από τους ψευδομάρτυρες. Να καταθέσουν με τα ονόματά τους»

Για την υπόθεση εχει προκύψει διαφωνία μεταξύ της ανακριτριας και της εισαγγελέα που διερευνούν την υπόθεση Παπαγγελόπουλου για το πώς θα καταθέσουν οι προσταυεόμενοι μάρτυρες. Με τα πραγματικά τους ονόματα ή με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
6 πολιτικoί κατά προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis: «Να βγει η κουκούλα από τους ψευδομάρτυρες. Να καταθέσουν με τα ονόματά τους» EUROKINISSI

Υπέρ της άποψης της εισαγγελέα Βασιλικής Θεοδώρου για τον τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει, να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενώπιον των δικαστικών αρχών του Αρείου Πάγου που διερευνούν την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου για «παρεμβάσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων» στην Novartis, παίρνουν με κοινό τους υπόμνημα έξι πολιτικά πρόσωπα.

Ουσιαστικά ζητούν να γίνει δεκτή η άποψη της εισαγγελέα η οποία σε αντίθεση με την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου, θεωρεί πως πρέπει οι μάρτυρες να καταθέσουν όχι με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά, αλλά με φυσική παρουσία και τα ονόματά τους.

Το υπόμνημα προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, υπογράφουν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Ε. Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας, ο πρώην Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός κ. Α. Λοβέρδος. Άρειος Πάγος

«Να βγουν οι κουκούλες»

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «….Να βγούν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμο Σαράφη”, ώστε να χυθεί άπλετο φώς και να λάμψει πλήρως η αλήθεια για τη σκευωρία Νοβάρτις, ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός κ.Α.Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ.Ε. Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ.Ι. Στουρνάρας, ο πρώην Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ κ. Δ.Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Α. Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός κ.Α. Λοβέρδος. Οι μηνυτές ζητούν οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στην διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν.

Η διαφωνία

Η διχογνωμία προέκυψε μεταξύ της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και της εισαγγελέως Βασιλικής Θεοδώρου και αφορά στον τρόπο κατάθεσης των δυο προστατευομένων μαρτύρων, Αικατερίνης Κελέση και Μάξιμου Σαράφη. Η υπόθεση δε εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο που θα λύσει την διαφωνία μεταξύ της μιας ή της άλλης άποψης.

Η ανακρίτρια κάλεσε σε κατάθεση την Αικατερίνη Κελέση και τον Μάξιμο Σαράφη, με τις ιδιότητες των προστατευομένων μαρτύρων, δηλαδή να καταθέσουν όχι με τα πραγματικά τους ονόματα, αλλά με αυτά που τους έχουν αποδοθεί και με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.

Αν και η μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση προσήλθε στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της και ξεκίνησε να καταθέτει, παρενέβη η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καταθέσει σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητας της και με φυσική παρουσία ενώπιων της ανακρίτριας, όπως έχει γίνει με όλους τους μάρτυρες έως τώρα. Μάλιστα, η εισαγγελέας διαφώνησε και ως προς τον τρόπο κατάθεσης που συμφωνήθηκε για το Μάξιμο Σαράφη, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καταθέσει με τα στοιχεία της ταυτότητας του και με φυσική παρουσία στο γραφείο της ανακρίτριας.

Το υπόμνημα

Το υπόμνημα των έξι πολιτικών προσώπων αναφέρει:ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ