Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

69χρονος διεκδικεί δικαστικά την μείωση της ηλικίας του κατά 20 χρόνια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
69χρονος διεκδικεί δικαστικά την μείωση της ηλικίας του κατά 20 χρόνια!

Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Εμίλ Ράτελμπαντ νοιώθει 20 χρόνια νεότερος και θέλει αυτό να αποτυπώνεται και στην ταυτότητας του… Ο 69χρονος κατέθεσε το αίτημα του στην τοπική κοινότητα όπου κατοικεί, η οποία όμως αρνήθηκε να τροποποιήσει την ηλικία του στα επίσημα έγγραφα.

Ο Εμιλ Ράτελμπαντ,  υποστηρίζει ότι εάν επιτρέπεται στα τρανσέξουαλ άτομα να αλλάξουν φύλο, πρέπει να του επιτραπεί να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του επειδή οι γιατροί είπαν ότι έχει το σώμα ενός 45χρονου. Η υπόθεση του Ράτελμπαντ έχει μεταφερθεί πλέον στα δικαστήρια της Ολλανδίας ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης.

Η ιστοσελίδα Vice, αναρωτιέται: «Είναι ο Εμίλ Ράτελμπαντ διαταραγμένος ή πολύ έξυπνος;»

Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1949, αλλά λέει ότι αισθάνεται τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος και θέλει να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του στις 11 Μαρτίου 1969.

Ο ίδιος δηλώνει : «Έχω κάνει έναν έλεγχο και τι δείχνει: Η βιολογική μου ηλικία είναι 45 χρόνων. Όταν είμαι 69, είμαι περιορισμένος, ενώ αν είμαι 49, τότε μπορώ να αγοράσω ένα καινούργιο σπίτι, να οδηγήσω ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Όταν είμαι στο Tinder και λέω ότι είμαι 69, δεν παίρνω απάντηση. Εάν είμαι 49 ετών, με το πρόσωπο που έχω, θα βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη θέση. Οι τρανσέξουαλ μπορούν τώρα να αλλάξουν το φύλο τους με το πιστοποιητικό γέννησής τους και με το ίδιο πνεύμα θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή ηλικίας». Ο Ολλανδός δήλωσε ότι υφίσταται διάκριση λόγω της ηλικίας του και ότι αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα στην κοινωνία. Διαμαρτύρεται ότι οι εταιρείες είναι απρόθυμες να προσλάβουν κάποιον στην ηλικία του.

Υποστηρίζει επίσης ότι η αλλαγή της ηλικίας του θα είναι θετική και για την κυβέρνηση, καθώς θα παραιτηθεί από τη σύνταξή του έως ότου φθάσει ξανά στην ηλικία συνταξιοδότησης. Ο δικαστής δήλωσε ότι βλέπει με συμπάθεια την υπόθεση, καθώς πλέον οι άνθρωποι μπορούν τώρα να αλλάξουν το φύλο τους, κάτι που κάποτε θα ήταν αδιανόητο.

Αλλά το δικαστήριο δήλωσε ότι θα υπάρξουν πρακτικά προβλήματα στο να επιτρέπεται στους ανθρώπους να αλλάξουν την ημερομηνία γέννησής τους, καθώς θα σήμαινε νόμιμη διαγραφή μέρους της ζωής τους. Το δικαστήριο αναμένεται να διατυπώσει γραπτή απόφαση εντός τεσσάρων εβδομάδων.

Πηγή gazzetta.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ