ΑΑΔΕ: Από 24/11/2025 το νέο Τελωνείο Δυτικής Αττικής
Ενοποιούνται Τελωνεία Ελευσίνας και Αθηνών, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
EUROKINISSI Στη σύσταση του Τελωνείου Δυτικής Αττικής προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενοποιώντας τις λειτουργίες των Τελωνείων Ελευσίνας και Αθηνών, με απόφαση του Διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή.
Η νέα, ενισχυμένη τελωνειακή δομή τίθεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από τις 24 Νοεμβρίου 2025, προσφέροντας πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες και καλύτερο συντονισμό σε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με το νόμιμο εμπόριο, την ασφάλεια των προϊόντων και τη διασφάλιση των δημοσιονομικών συμφερόντων της χώρας και της ΕΕ.
Το Τελωνείο Δυτικής Αττικής αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των εμπορευματικών ροών και συναλλαγών που μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν τα δύο Τελωνεία, διατηρεί τη χωρική τους αρμοδιότητα και ενισχύει σημαντικά την παρακολούθηση των αποθηκών στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής. Παράλληλα, διαμορφώνει ένα πιο σύγχρονο και αποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας, που διευκολύνει επιχειρήσεις και συναλλασσόμενους.
Η οργανωτική αυτή μεταρρύθμιση αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του εθνικού τελωνειακού χάρτη, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στις τελωνειακές διαδικασίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα οργανώσεων εθελοντών πυροσβεστών Μέχρι το 2060 το 34% των πολιτών στην Ελλάδα θα είναι άνω των 65 ετών Επιβολή δασμών σε Shein και Temu σχεδιάζει η Ε.Ε. – Συμφωνεί ο Κ. Πιερρακάκης ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 1,7 εκατ. τσιγάρων στο «Ελ. Βενιζέλος» – Σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα ΑΑΔΕ: Αποκαλύφθηκε τριγωνική απάτη με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέσω εταιρίας “βιτρίνα”Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

