Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΑΑΔΕ: “Λουκέτο” σε σούπερ μάρκετ για φοροδιαφυγή – Δεν δήλωσε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ

Έχει ήδη αρχίσει έλεγχος, τόσο στους προηγούμενους μήνες και χρήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΑΑΔΕ: “Λουκέτο” σε σούπερ μάρκετ για φοροδιαφυγή – Δεν δήλωσε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ eurokinissi

Λουκέτο σε κατάστημα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στην Σπάρτη επέβαλε η ΑΑΔΕ καθώς έκοβε αλλά δεν δήλωνε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ” appodixi” αποκαλύφθηκαν οι παραβάσεις και έγινε έλεγχος στα φορολογικά στοιχεία και τις κινήσεις της επιχείρησης.

Διαπίστωσαν τα εξής:

  • Το κατάστημα είχε 4 ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δυο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ. Από τις άλλες δυο ταμειακές μηχανές  τους τελευταίους 12 μήνες -από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει -δηλαδή, δεν είχε δηλώσει- στην ΑΑΔΕ 116.200 αποδείξεις.
  • Tο σούπερ μάρκετ δεν διαβίβασε τζίρο 852.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ.
ΑΑΔΕ

Eurokinissi

Μετά τον έλεγχο, στο κατάστημα επιβλήθηκε 48ωρο “λουκέτο” και πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος, τόσο στους προηγούμενους μήνες και χρήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ