ΑΑΔΕ: Το «χαρτζιλίκι» μέσω IRIS δεν συνιστά δωρεά
Διευκρινίσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Eurokinissi Η ΑΑΔΕ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική αντιμετώπιση των μεταφορών χρημάτων μέσω συστημάτων άμεσων πληρωμών, όπως το IRIS, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Όπως επεσήμανε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η αποστολή χρημάτων από γονείς προς τα τέκνα τους μέσω υπηρεσιών άμεσων πληρωμών, για την κάλυψη καθημερινών μικροεξόδων («χαρτζιλίκι») ή γενικότερα των δαπανών διαβίωσής τους, δεν συνιστά δωρεά. Ιδίως στην περίπτωση που το τέκνο είναι προστατευόμενο, δηλαδή ανήλικο ή φοιτητής έως 25 ετών, δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής δήλωσης στην πλατφόρμα myPROPERTY.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπουργείο Εργασίας για κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων ΠΑΣΟΚ: “Ανεπαρκής και προσχηματική” η σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό Αγρότες: Τι αποφάσισαν τα μεγάλα μπλόκα της χώρας Συνελήφθησαν 3 δράστες για κλοπές στη Βορειοανατολική Αττική Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέα διαδήλωση αγροτών κατά της συμφωνίας ΕΕ-MercosurΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

