Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αχαΐα: Έρευνα της ΕΛΑΣ αποκάλυψε 3.283 “μαϊμού” προϊόντα ένδυσης και υπόδησης – Σχηματίστηκε δικογραφία – ΦΩΤΟ

Συνελήφθησαν δύο άτομα. Βαριά "καμπάνα" στους ιδιοκτήτες των αποθηκών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αχαΐα: Έρευνα της ΕΛΑΣ αποκάλυψε 3.283 “μαϊμού” προϊόντα ένδυσης και υπόδησης – Σχηματίστηκε δικογραφία – ΦΩΤΟ astynomia

Χθες Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αχαΐας δύο αποθηκευτικοί χώροι, όπου πωλούνταν απομιμητικά (“μαϊμού”)προϊόντα ένδυσης και υπόδησης επωνύμων εταιριών.

Κατασχέθηκαν 3.283 “μαϊμού” προϊόντα  – Βαριά “καμπάνα” στους ιδιοκτήτες των αποθηκών

Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν δύο αποθηκευτικοί χώροι πώλησης απομιμητικών προϊόντων και κατασχέθηκαν συνολικά 3.283 απομιμητικά είδη επωνύμων εταιριών, ενώ παράλληλα σε βάρος των ιδιοκτητών των χώρων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 13.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ιδιοκτήτες των χώρων και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας και παραβάσεων των νομοθεσιών για τα εμπορικά σήματα και την πνευματική ιδιοκτησία. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

"Μαϊμού" προϊόντα

facebook

Η διαδρομή των “μαϊμού” προϊόντων

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, Οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σ’ εξέλιξη για τον εντοπισμό της διαδρομής των παράνομων προϊόντων και κατ’ επέκταση και λοιπών εμπλεκόμενων μελών της «αλυσίδας», από την αγορά μέχρι την πώληση. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι οι εισαγωγές προέρχονται από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπου και ράβονταν τα ρούχα και ακολούθως, κατέληγαν σε βιοτεχνίες – εργαστήρια ενδυμάτων στην Ελλάδα και εκεί τοποθετούνταν οι «φιρμάτες» ετικέτες. Στη συνέχεια τα φορτία διοχετεύονταν στους παραλήπτες – εμπόρους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ