Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Αχαΐα: Νεκρή στο σπίτι της επί μέρες 44χρονη – Βρέθηκε σχεδόν “μουμιοποιημένη”

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Κάλανος για την τραγική ιστορία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αχαΐα: Νεκρή στο σπίτι της επί μέρες 44χρονη – Βρέθηκε σχεδόν “μουμιοποιημένη” unsplash

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι… Σοκ αλλά και απέραντη θλίψη προκαλεί η είδηση για “μουμιοποιημένη” 44χρονη στην Αχαΐα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, σε προχωρημένη σήψη, πριν δύο εβδομάδες, στο σπίτι της στον Κάλανο.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Κάλανος για την τραγική ιστορία.

unsplash

“Μουμιοποιημένη” 44χρονη στην Αχαΐα: Τι λέει ο ο πρόεδρος του χωριού Κάλανος για την τραγική ιστορία

Η γυναίκα, όπως λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Σταθόπουλος, ζούσε μόνη και απομονωμένη και είχε επικοινωνία μόνο με ένα συγγενικό πρόσωπο το οποίο την επισκεπτόταν. “Κρίμα, ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα” λέει.

Η άτυχη κοπέλα φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και σοβαρής διατροφικής διαταραχής.

Αν και είχε γίνει προσπάθεια από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου να την προσεγγίσουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, η γυναίκα δεν δέχθηκε ψυχική βοήθεια. “Επρεπε να γίνει εισαγγελική εντολή”, λένε οι υπεύθυνοι.

Κανείς δεν ξέρει πόσες ημέρες πέρασαν από τον θάνατό της. Οι πληροφορίες λένε ότι είχε να δώσει σημεία ζωής τουλάχιστον ένα μήνα.

Το σπίτι δεν είχε κλειστά παντζούρια και έτσι κανείς δεν προβληματίστηκε ότι κάτι συμβαίνει ώστε να παρέμβει νωρίτερα.

Τι είναι η μουμιοποίηση

Σύμφωνα με το wikipedia.org, μουμιοποίηση είναι η διαδικασία με την οποία αναστέλλεται η αποσύνθεση ενός νεκρού σώματος ανθρώπου ή ζώου. Πιθανότατα οφείλεται σε τυχαίους παράγοντες όταν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το πτώμα ευνοεί την μουμιοποίηση ή μπορεί να γίνεται ύστερα από την παρέμβαση του ανθρώπου με πιο γνωστό παράδειγμα την παράδοση των Αιγυπτίων στην αρχαιότητα να μουμιοποιούν τους νεκρούς τους.

Παράγοντες που ευνοούν την μουμιοποίηση είναι πολλοί και μπορούν από μόνοι τους η σε συνδυασμό να συντελέσουν στην μουμιοποίηση. Η ξηρασία, η χαμηλή θερμοκρασία, η αυξημένη υγρασία, η στεγανοποίηση, η επίδραση κάποιου υλικού ή χημικού, ακόμα και η στάχτη ηφαιστείων έχει συντελέσει στο παρελθόν στην μουμιοποίηση τόσο ανθρώπων όσο και ζωών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ