Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Αχαΐα: Παρέσυραν ανήλικη και της ζητούσαν πορνογραφικό υλικό – Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τριών κατηγορούμενων

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αχαΐα: Παρέσυραν ανήλικη και της ζητούσαν πορνογραφικό υλικό – Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τριών κατηγορούμενων freepik

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορά πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους στην Αχαΐα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τριών κατηγορούμενων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, των πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και της διευκόλυνσης προσβολής της ανηλικότητας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο ένας από τους κατηγορούμενους προσέγγισε τον Σεπτέμβριο του 2020, μέσω του διαδικτύου, μια ανήλικη κοπέλα, την οποία συνάντησε και δια ζώσης και την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες του σώματός της και βίντεο, που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

Από τον Νοέμβριο του 2020, ο ίδιος κατηγορούμενος με τον συνεργό του, δεύτερο κατηγορούμενο, εξωθούσαν και παρέσυραν την ανήλικη να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, με διάφορους χρήστες του διαδικτύου, έναντι αντιτίμου, που λάμβαναν διαδικτυακά με προπληρωμένες κάρτες.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του τρίτου κατηγορούμενου, ο οποίος είχε καταβάλλει αντίτιμο μέσω προπληρωμένης κάρτας, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικτυακή ομάδα, που προβάλλονταν πορνογραφικές παραστάσεις της ανήλικης.

Παιδική πορνογραφία

freepik

Πορνογραφία ανηλίκων: Τι κατασχέθηκε

Για την διερεύνηση του περιστατικού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ενήργησαν ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας της ανήλικης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας και το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και πακέτο σύνδεσης, τα οποία θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν πέσει θύματα των κατηγορουμένων και άλλες ανήλικες κοπέλες, καθώς και τα πλήρη στοιχεία και άλλων κατηγορουμένων που ενέχονται στην κατοχή και στον διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή τις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr )
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ