Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Αχτσιόγλου-Ξανθόπουλος-Φλαμπουράρης: Μαζικές πτωχεύσεις – Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, η πολιτική της ΝΔ

"Η μόνη πραγματική λύση υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα" επισημαίνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αχτσιόγλου-Ξανθόπουλος-Φλαμπουράρης: Μαζικές πτωχεύσεις – Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, η πολιτική της ΝΔ eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ και την κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των τομεαρχών Οικονομικών και Δικαιοσύνης και του υπεύθυνου Χρηματοπιστωτικού Τομέα Έφης Αχτσιόγλου, Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Αλέκου Φλαμπουράρη οι οποίοι σε κοινή δήλωσή τους κατηγορούν το κυβερνών κόμμα πως δεν η πολιτική του δεν παρέχει καμία προστασία στην πρώτη κατοικία.

Η κοινή δήλωση των Αχτσιόγλου-Ξανθόπουλου-Φλαμπουράρη

Σήμερα, 1η Ιουνίου 2021, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απελευθερώνονται πλήρως όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας. Χιλιάδες οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα, έμποροι και επαγγελματίες, οδηγούνται σε πτώχευση με συνοπτικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση της ακραίας, νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής πολιτικής της, αδιαφορώντας προκλητικά, παρ’ ότι γνωρίζει τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία και την οικονομία.

Δεν διστάζει, μάλιστα, να ενεργοποιήσει το πλαίσιο των μαζικών πτωχεύσεων εν μέσω πανδημίας και χωρίς να δίνει την παραμικρή ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Υλοποιεί μια σαφή πολιτική αντίστροφης αναδιανομής υπέρ των μεγάλων και ισχυρών. Η μόνη πραγματική λύση υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και η αντικατάστασή του με το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και διαγραφής ιδιωτικού χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ