Κυριακή 24 Αυγούστου 2025

Άδ. Γεωργιάδης: Εισαγγελική παρέμβαση για ανάρτηση Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού

Την παρέμβαση των αρχών ζήτησε ο υπουργός Υγείας, με αφορμή ανάρτηση του Γιώργου Καλαϊτζίδη για τον δήμαρχο Αμοργού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άδ. Γεωργιάδης: Εισαγγελική παρέμβαση για ανάρτηση Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού EUROKINISSI

Σφοδρή αντίδραση από τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε δημόσια ανάρτηση του Γιώργου Καλαϊτζίδη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με την οποία απευθύνεται κατά του δημάρχου Αμοργού.

Ο υπουργός, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβουν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι δημόσιες απειλές του αρχηγού του Ρουβίκωνα κατά του εκλεγμένου Δημάρχου της Αμοργού πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά και τις εισαγγελικές Αρχές και την Ελληνική Αστυνομία».<

Η αντίδραση της αναρχικής ομάδας έρχεται μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Αμοργού να ζητήσει από την Εισαγγελία την άσκηση δίωξης κατά του Ιάσονα Αποστολόπουλου, με αφορμή ανάρτηση που είχε κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τη συμμετοχή του σε παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια πανηγυριού στο νησί.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καλαϊτζίδη συνοδεύεται από το σχόλιο «Οκ δήμαρχε, let’s dance», κάτι που ερμηνεύεται από την πλευρά του υπουργού Υγείας ως ξεκάθαρη απειλή προς αιρετό πρόσωπο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ