Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αδ. Γεωργιάδης: “Αντί να πούμε μπράβο στον Καραμανλή που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε”

"Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Για ένα δυστύχημα μιλάμε, για μια τραγωδία μιλάμε", τόνισε ο υπ. Υγείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αδ. Γεωργιάδης: “Αντί να πούμε μπράβο στον Καραμανλή που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε” Eurokinissi

“Αντί να πούμε μπράβο ρε Καραμανλή που παραιτήθηκες από το πρώτο δευτερόλεπτο και ένας πολιτικός τουλάχιστον παραιτήθηκε, από εκείνη τη μέρα τον σταυρώνουμε. Για ποιο λόγο τον σταυρώνουμε;” διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αλλά και τυχόν ευθύνες σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών για τα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι, “Είναι δυνατόν στα σοβαρά, να υπάρχει συγκάλυψη σε μια υπόθεση που την ερευνά εφέτης ανακριτής, εφέτης εισαγγελέας, ειδική επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και η Ευρωπαία Εισαγγελέας; Και να ήθελε μια κυβέρνηση να κάνει συγκάλυψη, να είχαμε μια κυβέρνηση συμμορία που ήθελε να συγκαλύψει, σε μια υπόθεση που εμπλέκονται τόσοι διαφορετικοί μεταξύ τους ανεξάρτητοι φορείς είναι δυνατόν πρακτικά να υπάρχει συγκάλυψη;”

Όσον αφορά τις “μονταρισμένες” συνομιλίες, ισχυρίστηκε ότι, “Οι διάλογοι που παρεδόθησαν στη Δικαιοσύνη, γράφει το ίδιο δημοσίευμα, ότι έχουν αποδοθεί στη Δικαιοσύνη ολόκληροι. Οι διάλογοι ολόκληροι έπαιξαν την επομένη μέρα στην ΕΡΤ, οι διάλογοι ολόκληροι μεταφέρθηκαν σε site την επομένη μέρα γραπτώς”.

“Ας υποθέσουμε λοιπόν, ας υιοθετήσουμε την άποψη του κυρίου Λαμπρόπουλου από το Βήμα, καίτοι επαναλαμβάνω δημοσιογραφική αποκάλυψη ένα χρόνο μετά δεν νοείται, αλλά ας πάρουμε αυτή την εκδοχή ότι ναι, υπήρχε πρόθεση της κυβερνήσεως να κάνει αυτή τη συρραφή. Ποιο ήταν το κίνητρο, το υποτιθέμενο γι’ αυτή την πρόθεση; Η εμπέδωση, λέει, της θεωρίας του ανθρώπινου λάθους. Γιατί, δεν ήταν ανθρώπινο λάθος; Είναι θεωρία το ανθρώπινο λάθος στην τραγωδία των Τεμπών ή είναι η πραγματικότητα η δικαστική; Ήταν μόνο ανθρώπινα λάθη αυτά που οδήγησαν στην τραγωδία”, υπογράμμισε.

Γεωργιάδης

eurokinissi

Και συνέχισε λέγοντας για τον Κώστα Καραμανλή, ότι, “φυσικά καλώς ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής. Πρόκειται για τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για έναν ΟΣΕ που ήταν το πιο βαθύ κράτος του Δημοσίου”.

Γεωργιάδης: “Δεν έγινε ένα έγκλημα. Για ένα δυστύχημα μιλάμε, για μια τραγωδία μιλάμε”

“Το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Τότε, όταν ξεκίναγε η δεκαετία του 2000, η Ελλάδα είχε πολλούς δημόσιους οργανισμούς πάρα πολύ άρρωστους, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΣΕ. Την εικοσαετία που μεσολάβησε, έκανε τις τρεις να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να έχουν περάσει στον 21ο αιώνα. Ο τέταρτος, ο ΟΣΕ δεν πέρασε ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Για αυτές τις πολιτικές ευθύνες ο Καραμανλής παραιτήθηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αντί να πούμε μπράβο ρε Καραμανλή που παραιτήθηκες από το πρώτο δευτερόλεπτο και ένας πολιτικός τουλάχιστον παραιτήθηκε, από εκείνη τη μέρα τον σταυρώνουμε. Για ποιο λόγο τον σταυρώνουμε;” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι, “Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Γιατί, εσείς τι πιστεύετε; Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα, για ποιο έγκλημα μιλάμε; Για ένα δυστύχημα μιλάμε, για μια τραγωδία μιλάμε”.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα συνυπογράψει, εφόσον έρθει, αίτημα για προανακριτική εξέταση, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθη “η προανακριτική να γίνει υπό ποια κατηγορία;”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ