Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Άδεια πατρότητας και στους άνδρες Λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Η άδεια θα χορηγείται ανεξάρτητα του χρόνου διορισμού του Λειτουργού και από τη συζυγική ή οικογενειακή κατάστασή του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άδεια πατρότητας και στους άνδρες Λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους freepik

ΝΣΚ άδεια πατρότητας: Δεκατέσσερεις ημέρες άδεια πατρότητας δικαιούνται πλέον και οι άνδρες λειτουργοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Η άδεια θα χορηγείται ανεξάρτητα του χρόνου διορισμού του Λειτουργού και από τη συζυγική ή οικογενειακή κατάστασή του ενώ δεν θα υπολογίζεται για τη συμπλήρωση διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας Δόκιμου Δικαστικού Πληρεξουσίου.

ΝΣΚ άδεια πατρότητας

freepik

ΝΣΚ άδεια πατρότητας: Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει

1. Κάθε άνδρας Λειτουργός του Ν.Σ.Κ. δικαιούται άδεια πατρότητας δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών, με αποδοχές, η οποία πρέπει να λαμβάνεται κατά τη γέννηση του τέκνου. Η άδεια αυτή δύναται: α) είτε να χορηγείται δύο (2) ημέρες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, οπότε οι υπόλοιπες δώδεκα (12) χορηγούνται, συνολικά ή τμηματικά, άμεσα λόγω της γέννησης του τέκνου, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία γέννησης, β) είτε να χορηγείται μετά την ημερομηνία γέννησης.

Σε περίπτωση νοσηλείας του νεογνού μετά τον τοκετό κατά το διάστημα του πρώτου μήνα από την γέννηση του, η άδεια δύναται να χορηγηθεί άμεσα μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας του τέκνου.

2. Σε περίπτωση υιοθεσίας ή αναδοχής τέκνου, ηλικίας έως οκτώ (8) ετών, η άδεια πατρότητας χορηγείται από την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια.

Άρθρο 2

1. Ο δικαιούχος Λειτουργός γνωστοποιεί στον Προϊστάμενο της Υπηρεσιακής Μονάδας που υπηρετεί και στο Γραφείο Κύριου Προσωπικού της Γραμματείας του Ν.Σ.Κ., τουλάχιστον πριν από δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες την πιθανολογούμενη ημέρα τοκετού ή, σε περίπτωση υιοθεσίας ή αναδοχής τέκνου, την ημερομηνία ένταξης του τέκνου στην οικογένεια.

2. Ο Λειτουργός υποβάλλει αίτηση στο Γραφείο Κύριου Προσωπικού της Γραμματείας του Ν.Σ.Κ. για τη λήψη άδειας πατρότητας, προσδιορίζοντας και τον χρόνο και τρόπο λήψης της, κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 1 της παρούσας, και προσκομίζοντας τις σχετικές βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά. 3. Η άδεια χορηγείται με απόφαση του Προέδρου του Ν.Σ.Κ.

ΝΣΚ άδεια πατρότητας

Freepik

Άρθρο 3

1. Η άδεια πατρότητας χορηγείται ανεξάρτητα του χρόνου διορισμού του Λειτουργού και από τη συζυγική ή οικογενειακή κατάστασή του. 2. Η άδεια δεν προσαυξάνεται λόγω γέννησης διδύμων, τριδύμων ή περισσότερων πολύδυμων τέκνων. 3. Η άδεια πατρότητας δεν υπολογίζεται για τη συμπλήρωση διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας Δόκιμου Δικαστικού Πληρεξουσίου.

Άρθρο 4

Οι άνδρες Λειτουργοί, των οποίων το τέκνο γεννήθηκε ή υιοθετήθηκε ή ανέλαβαν την αναδοχή του πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας, δικαιούνται από την ημερομηνία δημοσίευσής της και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει παρέλθει ένας μήνας από τον τοκετό ή από τη λήξη της νοσηλείας του νεογνού κατά το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 1 ή την ένταξη του τέκνου στην οικογένεια, σε περίπτωση υιοθεσίας ή αναδοχής, να λάβουν όσες από τις δεκατέσσερις (14) εργάσιμες ημέρες απομένουν από την παραπάνω ημερομηνία μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου μήνα από τον τοκετό ή την ένταξη του τέκνου στην οικογένεια, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ