Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Αδιανόητες απειλές από τον αστυνομικό που συνελήφθη για εκβίαση επιχειρηματιών: “Θα σε βάλω σε κάσα” – Επέδειξε τα γεννητικά του όργανα στην Εισαγγελέα – BINTEO

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ διώκεται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία ενώ ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για συνέργεια στη δωροδοκία στον ειδικό φρουρό, γιο του αστυνομικού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αδιανόητες απειλές από τον αστυνομικό που συνελήφθη για εκβίαση επιχειρηματιών: “Θα σε βάλω σε κάσα” – Επέδειξε τα γεννητικά του όργανα στην Εισαγγελέα – BINTEO zarpanews.gr

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στα Χανιά όπου αστυνομικός συνελήφθη για διαφθορά την περασμένη Κυριακή όπως έγραψε το dikastiko.gr

Στο μεταξύ, τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροδοκίας άσκησε το απόγευμα της Δευτέρας ο εισαγγελέας στον Χανιώτη αξιωματικό που είχε συλληφθεί την Κυριακή καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Επίσης, άσκησε την κατηγορία της συνεργίας στη δωροδοκία στον γιο του αστυνομικού, o οποίος είναι επίσης αστυνομικός και συγκεκριμένα ειδικός φρουρός.

Σύμφωνα  με το zarpanews.gr, oι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν, αύριο Τέταρτη. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι, ενώ την Τετάρτη θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν η όχι.

Αστυνομικός συνελήφθη για διαφθορά: Αδιανόητες απειλές – “Θα σε βάλω σε κάσα” – Ειρωνεύτηκε την Εισαγγελέα

Το ieidiseis.gr αποκαλύπτει ότι ο αξιωματικός και «αρχισυνδικαλιστής» όχι μόνο δε συνεργάστηκε με τους «αδιάφθορους» που μαζί με Εισαγγελέα πήγαν να του περάσουν χειροπέδες αλλά άρχισε να τους απειλεί και να τους βρίζει με φράσεις όπως «θα γ… και σένα και τα παιδιά σου». Δεν δίστασε ούτε μπροστά στην Εισαγγελέα που την ειρωνεύτηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασαν στο σπίτι του αστυνομικού για να τον συλλάβουν, αφού πρώτα το θύμα εκβιασμού του είχε παραδώσει προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οι «αδιάφθοροι» από την Αθήνα δήλωσαν την ιδιότητά τους και προέτρεψαν τον ίδιο και το γιο του-επίσης αστυνομικό- να ανοίξουν την πόρτα της πολυκατοικίας.

Επειδή αυτοί δεν ανταποκρίνονταν και λόγω του άμεσου κινδύνου να χαθούν τα αποδεικτικά στοιχεία, οι «αδιάφθοροι» αποφάσισαν να μη χάσουν χρόνο. Μπήκαν στην πολυκατοικία και εντόπισαν σε κοινόχρηστο χώρο πεταμένο το λευκό φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα που είχε δώσει το θύμα εκβιασμού.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο διαμέρισμα του συνδικαλιστή, ο οποίος άνοιξε την πόρτα σε έξαλλη κατάσταση και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τους αξιωματικούς απειλώντας τους ότι θα μπλέξουν και ότι δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απωθήσει βίαια αξιωματικό λέγοντάς του: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Επίσης, απευθύνθηκε στη δικαστικό λειτουργό που παρίστατο κατά την έρευνα λέγοντας: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι…», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

αστυνομικός συνελήφθη για διαφθορά

zarpanews.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση. 

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και έτερους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ενώ στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι σε μια περίπτωση «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ, αυτό προσημειώθηκε και παραδόθηκε σε καταγγέλλουσα, η οποία κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβε από τον κατηγορούμενο Αξιωματικό, τα εναπόθεσε στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9.910- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση και άλλων παρόμοιων έκνομων ενεργειών συνεχίζεται”. 

Το χρονικό 

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, 27 Αυγούστου. Για τη σύλληψή του είχε οργανωθεί επιχείρηση από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, τον παρακολουθούσε για αρκετό καιρό για την πλήρη αποκάλυψη της δράσης του.

Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να ζήτησε σε έναν από τους ενδιαφερόμενους σε διαγωνισμό για καντίνα στους Αγίους Αποστόλους το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να «σπρώξει» τις διαδικασίες και να τον «βοηθήσει» να κερδίσει τον διαγωνισμό, διαφορετικά, θα τον έδινε όπως είπε σε κάποιον δικό του, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ